Laatste Nieuws - Amsteleind

Business Club
Ga naar de inhoud

Laatste Nieuws


Maarten van Vugt tekent contract voor onbepaalde tijd.

Oss, 9 april 2021

Al enige maanden is bekend dat Maarten van Vugt ook volgend seizoen aan het roer staat van de selectie van RKSV Margriet. Gisteren heeft hij zijn contract voor onbepaalde tijd ondertekend. Het mag duidelijk zijn dat we veel vertrouwen in Maarten hebben en met hem de komende jaren verdere stappen willen gaan zetten om onze sportieve ambities waar te maken.

Namens het bestuur en Technische Commissie RKSV Margriet,
 
 
Pascal van DrutenHarrie de Looijer
7 april 1933 - 5 april 2021

In memoriam

Op 5 april jongstleden is Harrie de Looijer overleden

Een Margrietman in hart en nieren is ons ontvallen. Harrie was vanaf 1 mei 1969 lid van Margriet in verschillende functies.
Hij is lange tijd bestuurslid geweest, leider van Margriet 1, lid van de SAP, lid van de jubileumcommissie bij het 50 jarig bestaan en ook was hij de man die allerhande hand-en spandiensten op het gebied van terrein en materiaal voor onze club verricht heeft.
Harrie had ook een belangrijke bijdrage bij de verhuizing van het oude veld (waar hij samen met Mientje ook nog een tijd de kantine heeft gerund)achter de Bloemskerk naar de Amstelhoef en heeft een hele grote rol gespeeld bij de bouw van de toenmalige kantine en later de uitbreiding ervan.
Dit alles heeft ertoe geleid dat Harrie in 2008 benoemd is tot lid van verdienste en in 2016 tot erelid.
Daar  waar het kon waren Harrie en Mientje aanwezig bij de wedstrijden van het eerste elftal zowel thuis als uit en Harrie bleef de verrichtingen van dat team met zijn geheel eigen kritische blik volgen.
Harrie bedankt voor alles wat je voor Margriet betekend hebt en we gaan je missen.

Bestuur RKSV Margriet en Stichting Amsteleind Promotion

Margriet 1 selektie 2020/2021 EN 2021/2022


Margriet selektie blijft bij elkaar volgend seizoen
Oss, 24 maart 2021

Vandaag werd bekend dat de Margriet selektie van seizoen 2020/2021 ook bij elkaar blijft voor seizoen 2021.2022.  Lopend seizoen werd onderbroken vorig jaar oktober vanwege de Covid-19-pandemie, waarbij de Osse ploeg na  wedstrijden fier en ongeslagen aan kop stond. Op 24 februari j.l. besloot de knvb dat dit seizoen niet hervat wordt. Een streep door de rekening, want de jacht op promotie moest in de ijskast. Volgend seizoen zal deze ambitie weer het vertrekpunt zijn voor de ploeg die voor het derde seizoen onder leiding staat van Hoofdtrainer Maarten van Vugt.

(bron: knvb), 19 maart 2021Piet de Jongh
weer Voorzitter Margriet

Online Jaarvergadering kiest Piet de Jongh als nieuwe voorzitter
Oss, 15 maart 2021

De Jaarvergadering van afgelopen november werd al twee maal uitgesteld door de beperkende maatregelen rond Corona, maar werd vanavond alsnog gehouden, echter online via het programma"Microsoft teams" kon men niet alleen deelnemen, vragen stellen, werden presentaties getoond en mondeling toegelicht, maar kon men ook stemmen.

Bestuursverkiezing
Piet de Jongh werd met algemene stemmen verkozen tot de nieuwe voorzitter van rksv Margriet. Hij begint daarmee aan een tweede termijn, want eerder was hij dat al van november 2010 tot november 2018.
Ook Jan v.d. Leest werd gekozen in het bestuur.

Aan het slot van de vergadering sprak Piet de Jongh zijn dank uit voor het in hem gestelde vertrouwen en bedankte de waarnemend voorzitter Gerard van der Kroon voor zijn inspanning. Hij nam waar sedert juni vorig jaar.
Piet maakte bekend dat het 75-jarig jubileum van Margriet niet in mei zal worden gevierd, maar op een later tijdstip als het Sportpark en het clubgebouw weer voor eenieder toegankelijk zijn.

Derde kunstgrasveld
Ook maakte Piet bekend dat Margriet en de Gemeente Oss overeengekomen zijn dat Margriet een derde kunstgrasveld krijgt, mogelijk al op op korte termijn. (noot redactie: deze verbetering zal er voor zorgen dat het trainen beter gefaciliteert zal zijn).
Piet de Jongh gaf ook aan dat Margriet zich zal moeten voorbereiden de komende jaren op de nieuwe wijk aan de overzijde (ten westen van) de Heihoeksstraat en Klein Ussenstraat.
Daar moet een wijk komen met zo'n 3000 woningen, waarvan de Gemeente verwacht dat medio 2023 de eerste schop in de grond gaat.

Voorbereiding Regio Cup is in volle gang.
Oss, 5 maart 2021   (bron: KNVB)

De KNVB deelt alle teams op voorhand in. Zij zijn hierdoor automatisch ingeschreven. Mocht de vereniging of specifieke teams deze deelname niet zien zitten, bestaat uiteraard de mogelijkheid om teams uit te schrijven voor deelname. De deadline hiervoor is vrijdag 19 maart.

Verenigingen hebben inmiddels bericht ontvangen hoe je een team kunt afmelden. Kort na 19 maart volgt concretere informatie over de conceptindelingen en -programma’s. Omdat we hierin afhankelijk zijn van de geldende maatregelen houden we versoepelingen en/of aangescherpte maatregelen vanuit de overheid nauwlettend in de gaten.

Regionale initiatieven melden
De KNVB ontvangt op dit moment vaak de vraag of we regionale initiatieven mee kunnen nemen bij het indelen van de poules. Uiteraard willen we zo veel als mogelijk deze verzoeken meenemen in de uitwerking.

Belangrijkste uitgangspunten hierbij zijn dat alle verenigingen van mooie (regionale/lokale) wedstrijden kunnen genieten en dat uiteraard de KNVB-reglementen van toepassing zijn. Denk hierbij aan zaken als wedstrijdduur, afhandeling tuchtzaken en dat alleen spelers kunnen meedoen die nu als spelend lid bij de vereniging staan geregistreerd. Neem voor vragen en/of wensen op dit gebied contact op met de KNVB via contact@knvb.nl.

Perspectief voor het voetbal
Met de aankondiging van de KNVB Regiocup wil de KNVB zowel verenigingen als voetballers een vooruitzicht bieden. Want ondanks dat de exacte startdatum afhankelijk blijft van de geldende maatregelen, er komen hopelijk weer wedstrijden aan in de mooiste periode van het jaar!
Terug naar de inhoud