Laatste Nieuws - Amsteleind

Business Club
Ga naar de inhoud

Laatste Nieuws
Spelregelwijzigingen
Oss, 28 juli 2019

Met ingang van seizoen 2019/2020 zijn de navolgende wijzigngen van kracht geworden:

 • Strafschoppenserie
  Als er een strafschoppenserie aan te pas moet komen om een beslissing te brengen, gaat het vanaf dit seizoen weer om-en-om. Team A begint, team B neemt daarna een strafschop, daarna weer Team A, enzovoort. De ABBA-procedure, die vorig seizoen werd gebruikt, bestaat niet meer.
 • Plek van wisselen
  Als een speler gewisseld wordt, kan de scheidsrechter bepalen dat dit bij de dichtstbijzijnde doel- of zijlijn moet gebeuren. De scheidsrechter kan dit bijvoorbeeld beslissen om tijdrekken te voorkomen, of in het geval van een blessure.
 • Doeltrap
  Een doeltrap, of een vrije trap in de eigen zestien meter, hoeft niet meer eerst uit het strafschopgebied voordat een medespeler de bal mag aanraken. De bal is in het spel vanaf het moment dat deze is getrapt en duidelijk beweegt. Alleen de opbouwende partij mag de bal direct in de zestien meter aanraken.
 • Scheidsrechterbal
  Bij een scheidsrechterbal mag er voortaan maar één speler in de buurt staan van de scheidsrechter, als hij de bal laat vallen. Dit moet een speler zijn van het team dat de bal als laatste heeft aangeraakt. De rest van de spelers moet op minimaal vier meter afstand staan. Als er een scheidsrechtersbal in het strafschopgebied is, is deze altijd voor de keeper.
 • Kaarten voor teamofficials
  Een scheidsrechter kan ook een gele of rode kaart geven aan teamofficials. Teamofficials zijn alle stafleden die langs het veld zitten, zoals de coach, verzorger of teammanager. Afgelopen seizoen is hier al mee geëxperimenteerd in het betaald voetbal, vanaf komend seizoen geldt het ook voor het amateurvoetbal.
 • Muurtje
  Als de verdedigende partij bij een vrije trap een muurtje neerzet van drie of meer spelers, moeten alle aanvallers minimaal één meter afstand houden van dit muurtje. Als de aanvallers zich hier niet aan houden, volgt er een indirecte vrije schop voor de verdedigende partij.


1e selektiebijeenkomst op 27 juni jl.
Oss, 9 juli 2019

Op 27 juni jl. begon voor Margriet weer een nieuw hoofdstuk in het 73e jaar van haar bestaan. Onder de nieuwe hoofdtrainer, Maarten van Vugt, wordt de club van Sportpark Amstelhoef met ambitie uitgekeken naar het nieuwe seizoen, waarin het bovenin weer wil meedoen om de prijzen in de derde klasse. Een ambitie namens het bestuur van de vereniging uitgesproken door de voorzitter van de Technische Commissie, Pascal van Druten. Daarmee is de druk op de selektie al gelijk gelegd en zullen we afwachten of die ambitie door deze groep waar gemaakt kan worden. De nieuwelingen stelden zich voor.

Margriet gaat ook komend seizoen weer een samenwerking aan met Van der Linden Fysiotherapie, namens hen was Tom v.d. Linden aanwezig en gaf aan wat de samenwerking en begeleiding inhoud.

Tot slot kwam hoofdtrainer Maarten van Vugt (zie foto hiernaast) aan het woord om aan te geven hoe hij bij Margriet is terecht gekomen, de verwachtingen en de werkwijze. Hij start de eerste training op zondag 11 augustus a.s. om 10.30 uur.
Pascal van Druten sloot de avond af, waarna in de kantine gezamenlijk nog wat werd nagepraat onder het genot van een drankje en een hapje.

Indeling:
Margriet 1 zal uitkomen in de derde klasse knvb
Margriet 2 zal uitkomen in de 1e klasse reserve knvb
De exacte indeling voor Margriet 1 wordt 15 juli a.s. bekend gemaakt.

Selektie Margriet :
De selektie van Margriet bestaat uit 43 veldspelers en 3 keepers, een hele kluif voor hoofdtrainer Maarten van Vugt om hieruit zijn 1e selektie te kiezen in de voorbereidingsperiode. Om te beginnen is er al één tegenvaller. Kay van den Haterd raakte in de laatste wedstrijd afgelopen seizoen geblesseerd en blijkt problemen te hebben met de kruis- en kniebanden. Hij zal eerst aan zijn herstel moeten werken en mogelijk later aansluiten bij de selektie. Kay, spits en topscoorder van het afgelopen seizoen wensen we alle sterke en een spoedig herstel toe.

Later in de voorbereiding wordt de selektie in twee delen gesplits. De 2e selektie zal uitkomen in de 1e klasse reserve ( de op 1 na hoogste reserveklasse) onder leiding van trainer Boy Hoefnagels.

Nieuw:
Jeffrey   Ndakilipe , Loe van Dijk, Jimmy van Berkom, Jesse Gloudemans, Terence Luers, Joel van Lith, Rob van de Ven, Noud Heijmans en Alain Chris Mugisha  komen allen over vanuit de eigen jeugdopleiding O19.1 .
Wouter Witlox (OSS'20), Jordy Sporen (HVCH), Martijn Vertogen (OSS'20), Jurre van Soest (OSS'20),  Mark Ruijtenburg (OSS'20), Bilal El Ghezaoui (FC Schadewijk),Bart van de Heuvel (SV TOP), Jousef Khelil (SV TOP), Raymon van Tongeren (OSS'20)   

Van de oude selektie:
Kevin Korsten, Jorn van Bakel, Roy Govers, Luuk Haas, Floris de Vries, Jessie van de Kamp, Bas Bressers, Veron Lionarons, Rob Ooms, Lars van de Kamp, Jeffrey van Vlijmen; Ramon Verbiesen, Joey Schuurmans, Kay van de Haterd, Morris Landman, Kevin van de Lee, Wouter Bouwman, Emiel van de Schepop, Cliff van Rodijnen, Ruud Dielis, Rutger van Mierlo, Damy van Haren, Joey van Lith, Arne Dekkers, Mounier Al Mansouri, Dannie Aragon en Rick van Rodijnen.

Vertrokken/gestopt:
Mitch   Pennings (sv TOP), Max van Berkom (lager OSS'20), Fazli Ibis (CITO), Dilan Heurkens (EVVC), Pim Körner (lager RKSV Margriet) en Wouter van de Boogaart (lager RKSV Margriet), Cas de Bruijn (lager RKSV Margriet)


Terug naar de inhoud