Archief - Amsteleind

Business Club
Ga naar de inhoud

Archief
KNVB beslist: competitie voor categorie A wordt niet hervat.
Oss, 24 februari 2021 (bron: knvb)

Nadat het kabinet dinsdag jl de bestaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus grotendeels verlengde, komt de KNVB vandaag met de gevolgen daarvan voor de routekaart voor het amateurvoetbal. Door de verlengde maatregelen kunnen in ieder geval de seniorencompetities veldvoetbal in de categorie A (eerste elftallen Tweede Divisie tot en met Vijfde Klasse) niet worden hervat.

Voor de jeugd- en zaalcompetities in de categorie A blijven de opties openstaan.

Doordat de competities in de categorie A senioren niet kunnen worden hervat, zal er geen promotie en degradatie plaatsvinden. De indeling voor het seizoen 2021/’22 zal worden gebaseerd op de indeling van het seizoen 2020/’21.
De KNVB hanteerde voor de senioren veldcompetities in de categorie A een uiterste startdatum van 10 en 11 april en een minimale voorbereidingsperiode waarin zonder beperkingen getraind kon worden (vanaf risiconiveau ‘ernstig’) van 4-5 weken. Trainen zonder beperkingen zou in dat geval mogelijk moeten zijn vanaf 10 maart. Doordat de maatregelen van het kabinet zijn verlengd tot en met 15 maart, vervalt de optie om deze competities te hervatten en de eerste seizoenshelft uit te spelen.

Ook voor deze teams organiseert de KNVB de KNVB Regio Cup: regionale competities zonder promotie of degradatie.
Dit aanbod start vanaf het moment dat het kabinet dit toelaat. Begin maart start de KNVB met een inventarisatie onder alle teams in de categorie A over mogelijke deelname aan de KNVB Regio Cup.
PDF
Hoop op hervatting voor de jeugd
De jeugd uitkomend in de categorie A en de competities tot en met onder 23 kunnen hoop blijven houden op hervatting van de competities. De uiterste startdatum van de onder 23-competities staan gepland voor het speelweekend van 10 en 11 april, die van de jeugdcompetities 17 en 18 april. Omdat het grootste deel van deze teams op dit moment al zonder beperkingen kan trainen, geldt voor hen een kortere voorbereidingsperiode (2-3 weken). Alle jeugdteams (inclusief O19) moeten in dat geval vanaf 24 maart zonder beperkingen kunnen trainen, de onder 23-teams vanaf 17 maart.

Uiteindelijk zijn we afhankelijk van de ontwikkelingen van het coronavirus in de samenleving.
Het doel van de KNVB blijft om de opties open te houden en de jeugd zoveel mogelijk wedstrijden te laten voetballen zodra dat (weer) kan.

KNVB Regio Cup
De teams uit de categorie A in de competities die niet meer worden hervat, stromen door naar de KNVB Regio Cup.
Dit zijn kleinschalige regionale competities die door de KNVB worden georganiseerd en starten vanaf het moment dat de coronamaatregelen dit toelaten.
Begin maart start de KNVB met een inventarisatie onder de clubs in categorie A over mogelijke deelname aan de KNVB Regio Cup.

Alle teams in de categorie B veld-, zaal- en pupillenvoetbal gaan al over naar de KNVB Regio Cup.
Inmiddels is het voor voetballers tot 27 jaar weer mogelijk om in teamverband te sporten. Een mooie eerste stap. Hopelijk is dit op korte termijn ook voor de overige leeftijdsgroepen mogelijk. Want deze stap is noodzakelijk zodat alle teams zich gaan voorbereiden op de KNVB Regiocup. Kleinschalige regionale competities, die starten vanaf het moment dat de coronamaatregelen dit toelaten. De voorbereiding hiervan is in volle gang.

Ron Smits verlengt trainerscontract Margriet zaterdag 1 met een jaar.
Oss, 26 februari 2021
Ook volgend seizoen zal Ron Smits trainer zijn van de zaterdag 1 selektie van Margriet. Onlangs verlengde de oud-margriet 1 speler en jeugdtrainer zijn contract met een jaar.

Speeldagenkalender seizoen 2021/2022 bekend.
Oss, 15 februari 2021 (bron:knvb)

De speeldagenkalenders voor het amateurvoetbal van het seizoen 2021/’22 zijn bekend. De tweede en derde divisie van het amateurvoetbal beginnen komend seizoen in het weekeinde van 21 en 22 augustus 2021. De hoofdklasse mannen begint een weekend later op 28 en 29 augustus. De meeste reguliere competities gaan van start in het weekend van 25 en 26 september 2021.

Bij het samenstellen van het speelschema voor het amateurvoetbal is uitgegaan van een situatie waarbij het weer mogelijk is in competitieverband te kunnen voetballen.

Enkele belangrijke zaken voor het seizoen 2021/'22 op een rij:
 • Evenals vorig seizoen is in de kalenders van categorie B (senioren en jeugd) rekening gehouden met de schoolvakanties.
 • Op basis van de resultaten van een eerder onder spelers en bestuurders gehouden enquête wordt de proef in district Noord met betrekking tot de bekercompetitie opnieuw toegepast voor dit seizoen. De eerste ronde van de beker van de categorie B senioren mannen wordt in knock-out vorm gespeeld. In Zuid 2 geldt eveneens dat er in dit kader ook sprake is van een proef, met dien verstande dat deze wordt toegepast bij de categorie B voor de jeugd.
 • Op landelijk niveau komt een aparte kalender van schema 8 voor de organisatie van een O23 competitie. Voor de O23 competitie in categorie B wordt, op basis van het aantal aanmeldingen, de speeldagenkalender op een later stadium bekendgemaakt.
 • Een aparte kalender voor de pupillen (JO7 t/m JO12) die ook in het komende seizoen in 4 fasen gaan spelen.

Margriet blijkt hofleverancier te zijn van "het Ossisch eredivisie elftal"
Oss, 24 decenber 2020

Margriet blijkt hofleverancier te zijn van "het Ossisch eredivisie elftal", aldus een uitgebreid artikel in het Brabants Dagblad van 24 december 2020.
Maar liefst zeven spelers, die nu op hoog niveau voetballen, zijn als jonkie begonnen op de Amstelhoef. Wij voegen nog toe dat er een aantal anderen zijn die bij een andere club  begonnen zijn en via de jeugdopleiding van Margriet zich elders in de kijker gespeeld hebben. Dat zijn o.a. Ruud van Nistelrooy en Marc van  Hintum. Ruud vertrok naar FC Den Bosch en Marc naar Helmond Sport, beiden ontwikkelden zich en kwamen daarna nog hogerop, uiteindelijk in het buitenland en speelden zelfs samen in het Nederlands elftal.

Ook bij de dames.
Ook in het vrouwenvoetbal hebben oud-margrietspeelsters uiteindelijk hun weg gevonden naar het profvoetbal. Denk maar aan Laura Strik (PSV), Dominique Bruinenberg (PEC Zwolle) en Michelle Hendriks ( ex-PSV< speelt nu hoofdklasse in Geffen).

Een overzicht van het Brabants Dagblad dat meerdere Ose clubs, maar vooral Margriet trots maakt op haar jeugdopleiding.

Lees het volledige artikel door HIER te klikken


Maarten van Vugt en Margriet verlengen contract
Oss, 12 december 2020

De Technische commissie van Margriet maakte vandaag het volgende bekend:

"Maarten van Vugt zal ook volgend seizoen 2021/2022 hoofdtrainer zijn van RKSV Margriet.
Spelers, begeleiding, TC en bestuur zijn uitermate tevreden over zijn manier van werken.
Met Maarten aan het roer willen we onze ambities waar maken."

Van Vugt is thans bezig aan zijn tweede (gebroken seizoen). Vorig seizoen werd in maart j.l. afgebroken en niet
uitgespeeld. Er promoveerde en degradeerde niemand. In september jl werd aan het seizoen uitstekend begonnen.
Helaas kwam de tweede coronagolf en in oktober werd deze competitie stilgelegd. Margriet was op dat moment de
ongeslagen koploper met 12 punten uit 4 wedstrijden en een doelsaldo van 17 voor en 3 tegen.

De KNVB hoopt medio januari a.s. de competitie te kunnen hervatten. Gezien de huidige ontwikkelingen is dat nog een
onzekere situatie. Het wedstrijdprogramma moet nog worden vastgesteld. De KNVB heeft in de hoogste klassen van het amateurvoetbal
er voor gekozen om de 2e, 3e divisie en de hoofdklassen op te delen in twee klassen en dan een competitie te spelen met 9 of 8 teams.
De tot nu toe gespeelde wedstrijden vervallen en men begint geheel opnieuw.

Mocht de KNVB kiezen om dezelfde situatie over te nemen voor de 1e t/m 5e klasse, zal Margriet in de derde klasse D ingedeeld worden in een poule van 7 teams en vervallen de eerste 4 gespeelde wedstrijden. Een negatieve optie voor een club die goed is gestart, maar voor teams die nog weinig resultaat behaald hebben betekent dit een herkansing. Het gewoon afmaken van de competitie met een uitloop tot eind juni is echter nog steeds haalbaar. Er moeten dan nog 22 wedstrijden worden gespeeld, hetgeen o.i. mogelijk is nu het bekerprogramma al is vervallen. Enkele teams lopen nog 1 of 2 wedstrijden achter, maar daar is ruimte voor op doordeweeksedagen in april, mei en juni met daglicht of zelfs de gehele periode als de thuisploeg beschikt over een lichtinstallatie. Met Pasen en Pinksteren kan eventueel een dubbel programma worden ingelast en ook Carnavalsweekend kan worden benut nu dat vermoedelijk niet zal doorgaan in 2021.

K.N.V.B. past hoogste amateurcompetities aan.
Oss, 4 december 2020
(bron: knvb)

De huidige competities in de Tweede en Derde Divisie en de Hoofdklasse worden niet meer uitgespeeld. Dat heeft het bestuur amateurvoetbal, na inventarisatie onder alle deelnemende verenigingen en in overleg met de belangenverenigingen CVTD en het COH besloten.
Aanleiding hiervoor is de situatie waarin het amateurvoetbal als gevolg van de coronapandemie al geruime tijd verkeert. Zodra het amateurvoetbal weer van start gaat, zullen voor de Tweede en Derde Divisie en de Hoofdklasse nieuwe aangepaste competities worden georganiseerd.

Drie scenario's
De afgelopen weken hebben de KNVB, de CVTD (Coöperatieve Vereniging Tweede en Derde Divisie) en het COH (Centraal Orgaan Hoofdklassen) veelvuldig overleg gevoerd over de voortzetting van de dit jaar aangevangen competities, die sinds oktober vanwege kabinetsmaatregelen stilliggen. In die overleggen is bij alle clubs uit de Tweede en Derde Divisie en de Hoofdklasse een inventarisatie gedaan naar de animo voor drie scenario’s:
 1. Uitspelen van de reguliere competitie
 2. Spelen van een halve competitie (tweede seizoenshelft)
 3. Spelen in halve poules, hele competities met beperkte nacompetitie
Zeventig procent van de verenigingen had een voorkeur voor het stopzetten van de lopende competities. Daarnaast werd scenario 3 het vaakst als eerste voorkeursscenario aangewezen. Het bestuur amateurvoetbal heeft de uitkomsten van de inventarisatie besproken met de CVTD en het COH en is tot het besluit gekomen de reguliere competities niet meer te hervatten en scenario 3 uit te werken.

‘Breed gedragen beslissing’
Deze koerswijziging vraagt flexibiliteit van iedereen, maar we hebben in ieder geval het vooruitzicht dat, zodra er weer gevoetbald kan worden, er hele competities gespeeld kunnen worden
Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB: “We vinden het enorm vervelend voor alle clubs die eerder dit seizoen goed hebben gepresteerd. Gezien het drukke speelschema in deze topcompetities is het uitspelen niet of nauwelijks meer realistisch. Maar wij wilden ook weten hoe de deelnemende verenigingen hier tegenaan kijken en naar welk scenario hun voorkeur uitging. Dankzij deze inventarisatie en het veelvuldige overleg met hun belangenbehartigers hebben we een breed gedragen beslissing kunnen nemen. Deze koerswijziging vraagt flexibiliteit van iedereen, maar we hebben in ieder geval het vooruitzicht dat, zodra er weer gevoetbald kan worden, er hele competities gespeeld kunnen worden.”

Scenario 3
Hoe gaat het gekozen scenario 3 eruitzien?
 • Er wordt vanuit gegaan dat halverwege januari of kort hierna weer kan worden gevoetbald.
 • De competities lopen tot het weekend van 20 juni (gevolgd door eventuele nacompetities).
 • De Tweede Divisie en Derde Divisies worden opgedeeld in twee poules van negen teams.
 • De Hoofdklassen worden per Hoofdklasse opgedeeld in twee poules van acht teams.
 • Teams spelen een uit- en thuiswedstrijd tegen elkaar.
 • De poule-indeling vindt plaats op basis van geografische indeling.
 • De aangepaste competitieopzet wordt gevolgd door een beperkte nacompetitie.

Nadere details, zoals de speeldagenkalender, de promotie-/degradatieregeling en de manier waarop invulling zal worden gegeven aan de plaatsing van amateurverenigingen voor het toernooi om de TOTO KNVB Beker seizoen 2021/’22, worden door de KNVB uitgewerkt in samenspraak met de CVTD en het COH en uiterlijk 1 januari 2021 bekend gemaakt. De aangepaste opzet gaat van start zodra de competities in het amateurvoetbal hervat kunnen worden. Als de competities pas later dan het eerste weekend van maart 2021 van start kunnen gaan, wordt bekeken of opnieuw een aangepaste opzet noodzakelijk is.

Overige amateurvoetbal
Het bestuursbesluit voor de Tweede en Derde Divisie en de Hoofdklasse heeft geen betekenis voor de overige klassen van het amateurvoetbal (A- en B-categorie). Daarover wordt besloten zodra de nieuwe kabinetsmaatregelen bekend zijn gemaakt.


Kennis maken met Kevin Korsten (Margriet)
Bron: Kliksport

In deze voetballoze periode willen we voetballers/trainers/scheidsrechters uit ons verspreidingsgebied wat beter leren kennen. Vandaag maken we kennis met Kevin Korsten, rechtsachter van Margriet.
Naam: Kevin Korsten
Leeftijd: 25
Woonplaats: Oss
Beroep/school: MES Consultant bij Atos
Club: R.K.S.V. Margriet
Positie: (Rechts)back
Sterke punten: Ik denk dat mijn sterke punten het één-op-één verdedigen en mijn spel inzicht zijn
Mindere punten: Het technisch uitvoeren van dit spelinzicht
Favoriete club: Ajax
Beste speler op de regionale velden: Bob Zonneberg
Beste speler van de wereld: Sergio Ramos
Slechtste verliezer die je kent: Met afstand Joey Schuurmans ;)
Beste trainer van de regio: Zonder anderen te kort te willen doen; Ron Smits & Maarten van Vugt
Mooiste sportpark van de regio: Ons eigen sportpark is het mooiste, dit blijft als ‘thuis’ voelen.
Gezelligste kantine: Ik denk dat van Rhode, erg jammer dat we daar niet meer naar toe hoeven
Welke muziek in de kleedkamer: Nederlandstalig, vooral als we gewonnen hebben doet die muziek goed.
Mooiste shirt regionaal: Niet echt een voorkeur, maar het shirt van Schadewijk is erg mooi.
Voorbeeld in de voetballerij: Rafael van der Vaart
Hoogtepunt als voetballer: Het kampioenschap in 2017
Grappigste moment meegemaakt als voetballer: Moeilijk om één moment te noemen, maar de weekendjes weg en kleedkamer grappen.
De grappenmaker van het team: Luuk Haas is er niet vies van
Dromen in het voetbal: Vaak gezegd dat ik de 26 niet haal als voetballer, nu dat dichtbij komt zou het mooi zijn om het zo lang mogelijk te kunnen verlengen.
Wat zou jij de KNVB adviseren voor de rest van het seizoen? Een halve competitie heeft mijn voorkeur, zodat we hopelijk dit seizoen of deze competitie af kunnen maken en dan volgend seizoen opnieuw een hele competitie kunnen spelen.

Margriet ook EGS’20 de baas.
Grave, 11 oktober 2020

Ook tegen de nieuwbakken fusieclub EGS’20 bleef Margriet fier overeind door uiteindelijk met 2-4 de punten mee te nemen naar Oss. Zo blijft het ongeslagen koploper met 12 punten uit 4 wedstrijden. De enige tegenslag is dat deze week, na uitgebreid onderzoek in het ziekenhuis, gebleken is dat Mounir El Mansouri voorlopig is uitgeschakeld door afgescheurde banden  van het sleutelbeen. Dit door een blessure opgelopen aan het eind van de wedstrijd vorige week tegen Germania door wild inkomen van zijn tegenstander.

EGS’20 begon in een 3-4-3 formatie omdat men wist dat Margriet met 2 spitsen speelt. Het eerste kwartier werd EGS’20 dan ook volkomen overlopen . In de 4e minuut was het Joey Schuurmans, voor het eerst in de basis begonnen, die intikte (0-1), waarna Roy Govers enkele minuten later al voor de 0-2 tekende. In de 18e minuut was het andermaal Joey Schuurmans die via een penalty de stand op 0-3 bracht. Trainer Remco ten Hoopen van EGS’20 zette de boel om, waarna EGS’20 wat beter in de wedstrijd kwam en uit de schulp, waar Margriet al iets te vroeg gas terugnam. Sander Bisseling tekende voor de 1-3, waarna Joey Schuurmans weer een penalty mocht nemen, maar zijn inzet werd door doelman Jan Verstegen gestopt. Op slag van rust was het wederom Sander Bisseling die de aansluitende treffer scoorde, zodat Margriet met een 2-3 voorsprong  aan de thee begon.

De tweede helft werd het veld als maar slechter door de regen en toen doelman Verstegen in de modder weggleed, was het Jeffrey van Vlijmen die profiteerde en de 2-4 op het scorebord bracht.
Echt goed voetbal was door de omstandigheden niet meer mogelijk. Met name Margriet had nog enkele kansen die onbenut bleven en zo eindigde de wedstrijd in een terechte 2-4 overwinning.

Volgende week Handel uit,
Komende zondag weer een uitwedstrijd, waarbij Handel de volgende tegenstander is. Een hechte dorpsploeg die voor elkaar door het vuur gaat en vooral in eigen huis moeilijk te verslaan is.De ploeg staat op een 8e plaats met 3 punten uit 2 wedstrijden. Thuis werd nipt en laat in de wedstrijd met 0-1 verloren van Rood Wit, terwijl uit bij Nooit Gedacht met 3-1 werd gewonnen..Vervolgens werden de 3e en 4e wedstrijdronde uitgesteld door Corona.  Doelpuntenmakers tot nu toe zijn Jeffrey Driesen, Thijs Fonken en Rob Manders. Margriet heeft inmiddels bewezen met 17 doelpunten voor en slechts 3 tegen haarscherp uit de startblokken te zijn gekomen. Die lijn zullen ze a.s. zondag moeten doortrekken.

Margriet 2 krijgt flink klop in Vinkel
Vinkel, 11 oktober 2020

Margriet 2 begon de 3de wedstrijd van het seizoen onderaan de ranglijst. Het slaagde er nog niet in om punten te verzamelen deze competitie en vandaag speelde het uit in Vinkel tegen E.V.V.C. 2. Margriet heeft het vaak lastig in Vinkel, maar een uitslag als vandaag kwam nog nooit eerder voor. Margriet verloor met maar liefst 8-1!

Margriet begon de eerste 10 minuten nog goed aan de wedstrijd, maar Vinkel slaagde erin om binnen 5 minuten 3x te scoren. Vanaf dat punt was het eigenlijk al klaar vandaag. De goals werden te makkelijk weggeven en Margriet was niet bij machte om deze stand om te buigen.

Na de rust was Veron Lionarons de namens Margriet wist te scoren, maar het mocht weinig baten want Vinkel scoorde er op los en Margriet ging met de staart tussen de benen weer naar huis. Naast deze grote klap verloor Margriet ook nog eens Dannie Aragon. Dannie was net op de terugweg van een blessure aan zijn schouder (uit de kom geweest), maar vandaag brak hij zijn sleutelbeen na een vervelende val.

De koppen moeten bij elkaar als de competitie weer hervat mag worden, want Margriet kan veel meer dan het momenteel laat zien.

Margriet wervelt door Groesbeekse defensies
Oss, 4 oktober 2020

Margriet heeft 9 punten behaald uit drie wedstrijden tegen Groesbeekse ploegen. Werd het in de eerste wedstrijd thuis 2-0 tegen Groesbeekse Boys, zou de week daarop Rood Wit in eigen huis met 0-5 weggespeeld worden. Deze week kwam Germania op bezoek en in een grotendeels wervelende wedstrijd van Osse zijde, werd het zwak verdedigende Germania met 6-1 verslagen. Daarmee blijft Margriet ongeslagen koploper in de derde klasse D van Zuid 2.

Het was al na 4 minuten dat Jeffrey van Vlijmen een vrije trap nam en doelman Nick Bender volkomen verraste (1-0), waarna nog geen 3 minuten later Rob van de Ven op rechts goed doorging, bijna de achterlijn haalde en een voorzet gaf die over de keeper heen in de verre hoek viel (2-0).
Het ging goed en een derde treffer zat eigenlijk in de lijn der verwachting, echter bij een aanval van Germania besliste aanvoerder Stan Janssen anders. Hij frommelde zich door de Osse verdediging die niet ingreep en verschalkte doelman Mark Ruijtenburg door de bal onder hem door te schuiven (2-1).
Wie hierna een ontketend Germania verwachtte, kwam bedrogen uit. De enkele seizoenen geleden nog Hoofdklasser, kon nauwelijks een vuist maken. Het was dan ook Margriet dat de voorsprong uitbouwde naar 3-1. Wederom was het Jeffrey van Vlijmen die achter de vrije trap ging staan en met een streep de bal in de kruising joeg.

Na rust even een oprisping van Germania dat zich enkele malen in het Osse strafschopgebied begaf. Toch was er een tweetal kleine kansen voor de gasten uit Groesbeek. De eerste hielpen ze om zeep door de bal hard voorlangs te schieten, de tweede werd keurig gepakt door Mark Ruijtenburg, die bekwaam uitkwam en de bal simpel van de voet plukte. In de 60e minuut weer een actie van Jeffrey van Vlijmen. Van zeker dertig meter knalde hij de bal na een prachtige actie in de touwen (4-1).
De 5-1 en 6-1 waren prooi voor spits Rob van de Ven. Bij de 5-1 speelde hij doelman en verdediger uit en kon geheel vrij de bal in het doel tikken. Bij de 6-1 speelde hij ook zijn man uit en schoof de bal langs doelman Nick Bender in het doel.  In de slotfase zou Joey Schuurmans nog twee dotten van kansen hebben, maar vond beide malen de attente doelman op zijn weg en Rob van de Ven zag tot twee mal toe een doelpunt afgevlagd worden voor buitenspel, waarvan één geheel onterecht en de ander dubieus.
Een leuke wedstrijd die voor het afwezige publiek live te volgen was op het YouTube-kanaal van Margriet. De enige smet op de wedstrijd was het uitvallen van uitblinker Mounir Al Mansouri. David McLaughlin kwam erg wild in, Mounir vloog tegen de grond en liep daarbij een armblessure op.  Na afloop vertrok hij richting Huisartsenpost voor nader onderzoek.
Update: Onderzoek wees uit dat vermoedelijk de banden van zijn sleutelbeen gescheurd zijn. In de loop van de week zal nader onderzoek uitsluitsel moeten geven.
Naar het Fotoverslag klik hier

Komende zondag naar EGS’20
Een nieuwkomer voor iedereen, want deze club is net actief geworden en bestaat uit de fusie van drie verenigingen, t.w. S.V. Estria, GVV ’57 en SCV ’58.
Omdat het nieuwe Sportpark  De Kranenhof nog niet gereed is wordt de wedstrijd in Grave gespeeld op:
Sportpark De Bikkelkamp Dr. Wierstraat 15361BE Grave 0486-471286

EGS’20 zag de wedstrijd bij Handel afgekeurd worden en speelde dus niet. De eerste twee speelrondes haalden ze 4 punten door eerst bij SV United met 2-2 gelijk te spelen in de seizoen opening. De week daarop volgde de eerste thuiswedstrijd en werd van Vitesse’08 gewonnen met 1-0. Thimo Boogaards (2x) en Myron van Dijk (1x) tekenden voor de doelpunten. Er staan enkele ervaren spelers in de verdediging en het is aan Margriet om te laten zien dat ze niet zo maar bovenaan staan. Alle succes gewenst om de drie punten mee te nemen naar Oss in wederom een publiekloze wedstrijd.


Margriet 2 geeft de goals makkelijk weg en verliest 3de wedstrijd op rij
Oss, 4 oktober 2020

Margriet 2 trad vandaag aan tegen Berghem Sport 2, dat vorig jaar, ondanks het afgekapte seizoen door COVID-19, toch promoveerde naar de reserve 1ste klasse.

Margriet had direct een valse start toen keeper Jurre van Soest een voorzet door de handen liet glippen. Berghem kon hierdoor voor open doel binnen schieten en Margriet keek meteen tegen een achterstand aan. De eerste 20 minuten waren ook niet best van de kant van Margriet met veel foutjes en onzorgvuldigheden. Daarna werd het beter en kwam Berghem er steeds minder aan te pas. Mats van Liebergen werd op de keeper afgestuurd, maar faalde. Ook Bilal el Ghezaoui schoot naast oog in oog met de keeper en Ramon Verbiesen raakte nog de lat. Een doelpunt zat eraan te komen en het was Veron Lionarons die de bevrijdende treffer maakte. Een schot van Thijm van Tiel werd niet goed weggewerkt door de keeper en kwam voor de voeten van Veron, die op zijn beurt makkelijk kon binnenschieten. Berghem kwam er vervolgens weer eens een keer gevaarlijk uit en de linksbuiten sneed het strafschopgebied in, probeerde keeper Jurre van Soest te omzeilen, maar werd door diezelfde Jurre gevloerd: penalty! Net voor de rust kwam Berghem Sport hierdoor op een 1-2 voorsprong.

Na de onderbreking kon Margriet weer opnieuw beginnen. Het combinatiespel was best oké, maar de kansen kwamen minder snel opeenvolgend dan in de eerste helft. Halverwege de 2de helft werd Bilal el Ghezaoui de diepte in gestuurd. Hij wist de bal in een uiterste inspanning nog voor te geven en bij de 2de paal kon Jesse Gloudemans binnenlopen. Nu was het zaak om door te drukken en op voorsprong te komen, maar niet leek minder waar. Margriet kreeg de bal niet weggewerkt uit het strafschopgebied na een voorzet/corner en een middenvelder van Berghem Sport zag zijn kans schoon om de bal achter Jurre van Soest te krijgen, 2-3. Naarmate de tijd verstreek leek het een steeds moeilijkere klus te worden om vandaag de 3 punten te pakken. Toch gaf Margriet niet op. In de 85ste minuut werd Bilal el Ghezaoui weer de diepte in gestuurd en nu ging hij rechtstreeks op de keeper af. In een poging om de keeper te omzeilen werd hij gevloerd en kreeg Margriet een penalty. Bilal ging vervolgens zelf achter de bal staan en liet de keeper kansloos door de bal linksboven in het doel te schieten.

Met nog een paar minuten op de klok leek de wedstrijd af te stevenen op een puntendeling. Echter deed Margriet het weer zichzelf aan en gaf het nog een goal weg. Mats van Liebergen speelde achterin een bal breed, maar de spits van Berghem Sport kon daar tussenkomen en zo op het doel af rennen. Hij bleef koel en werkte de bal achter Jurre van Soest het doel in en zo werd het 3-4. Een enorme domper voor de Ossenaren en met zo weinig tijd op de klok leek het nu echt klaar. Margriet trapte af, Dannie Aragon, Bilal el Ghezaoui en Ramon Verbiesen kwamen samen in de combinatie en de bal eindige bij Ramon Verbiesen die op 25 meter van het doel alle ruimte had om te schieten. Hij legde de bal goed en schoot geweldig in de linkerbovenhoek onderkant lat binnen. De vreugde was enorm aangezien Margriet maarliefst 4x terugkwam van een achterstand vandaag. Echter besloot de scheidsrechter na meer dan een minuut na de goal deze alsnog af te keuren omdat er ver voor het schot van Ramon hands zou zijn gemaakt door Bilal en Ghezaoui bij een aanname. Dit was natuurlijk zeer lastig te accepteren en de frustraties liepen hoog op. Kort daarna was het ook klaar voor vandaag.

Margriet blijft dus met lege handen na deze wedstrijd die voor het publiek (dat er helaas niet mocht zijn) geweldig was. Een enorme teleurstelling omdat het net als vorige week meer verdiend had dan 0 punten. Volgende week gaat de reis van Vinkel. Een wedstrijd waar Margriet het altijd lastig heeft normaal gesproken. De aftrap is om 12:00 uur.

Gehavend Margriet Za1 weet voorsprong 2 maal niet vast te houden
Raamsdonkveer, 3 oktober 2020

Het begint een terugkerend verhaal te worden, veel afwezige spelers (9 in een selectie van 19 man) en een goede start en vroege voorsprong. Wederom begon Margriet goed in het uitduel met RFC, waarbij de dank uitgaat naar Nick, Samed en Mo die ons vandaag kwamen versterken.

Laatstgenoemde kreeg de bal aan de rechterkant, waar hij met een goede voorzet spits Morris Landman wist te bereiken, zulke kansen moet je hem niet geven, hij controleerde de bal met zijn borst en schoot keurig raak, 0-1 na 10 minuten. De bal was hierna veelvuldig in bezit van RFC, maar echt gevaarlijk werden ze toen nog niet. Hierna een diepe bal op Morris Landman, passeert 2 man en snijdt naar binnen, waar hij binnen de 16 wordt aangetikt, Morris eist zelf de penalty op en schiet 0-2 binnen. 20 minuten gespeeld en weer een goede voorsprong. Hierna volgt een fase waarin Margriet veel te ver achteruit gaat lopen, duels en 2e ballen worden niet gewonnen en er wordt niet vooruit verdedigd, via een afgeketst schot, komt de bal voor hun linksback die alles en iedereen verrast en de bal over Bart heen raak schiet. Niet veel later lijden we in een aanval dom balverlies, de spits van hun wordt diep gestuurd en sprint samen met Yasin de 16 in, schouder tegen schouder gaan ze onderuit en de scheidsrechter beslist vanaf de middencirkel naar de stip te wijzen. 2-2 is het resultaat en zo geeft Margriet wederom een mooie voorsprong uit handen. Net voor rust schiet het bij Brian Heurkens in zijn rug en moet hij vervangen worden door Rutger van Mierlo.

In de rust wordt het positief gehouden en benoemd wat er anders gedaan dient te worden om een goed resultaat te behalen. Het begin is wederom goed en Margriet lijkt in deze fase de overhand te nemen, ook omdat de mannen van RFC moe lijken te worden, doordat ze overal vol pressing spelen. In de 65e minuut kunnen de Margrieters dan ook weer juichen, een voorzet van de zijkant schiet door en dan is daar uiteraard altijd goudhaantje Morris Landman die met links hard binnen schiet. Daarna willen de Margrieters doordrukken en dat lijkt te lukken, er ontstaat steeds meer ruimte en met name Rens heeft vaak de tijd om vrij op te stomen, echter wordt er met deze mogelijkheden weinig gedaan. In minuut 70 slaat zwaar onnodig het noodlot toe, Serkan Yeniturk heeft de bal op linksback en in plaats van voor zekerheid te kiezen en simpel in te spelen, wil hij met buitenkant voet de rechtsbuiten passeren, deze onderschept de bal en schiet simpel raak voor 3-3. Nog geen minuut later is de ellende compleet, de rechtsbuiten mag vrij voorgeven en vrij voor doel staat een speler van RFC vogeltjevrij om zomaar de 4-3 binnen te knikken. Een woedende trainer, kopjes gaan hangen en het gevoel dat we het wederom over onszelf hebben afgeroepen. Kort erna volgt de 5-3 waarbij 3 spelers buitenspel staan, deze op Bart afgaan en kunnen scoren. Morris verkleint hierna nog naar 5-4, waarbij Daan nog naast Morris wordt geposteerd om de gelijkmaker te forceren. Dit doelpunt valt echter aan de andere kant, waarbij Yasin Erdem een oerdomme overtreding maakt en een penalty weggeeft en ook nog eens kan vertrekken met 2x geel en dus rood. 6-4 verlies na 2x een voorsprong te hebben gehad, stof tot nadenken. Volgende week spelen we tegen een van de koplopers Oosterhout, hopelijk gaan we dan eindelijk die eerste overwinning pakken.

11e min 0-1 Morris Landman
20e min 0-2 Morris Landman
28e min 1-2 RFC
39e min 2-2 RFC
64e min 2-3 Morris Landman
70e min 3-3 RFC
72e min 4-3 RFC
78e min 5-3 RFC
82e min 5-4 Morris Landman
87e min 6-4 RFC

Margriet 1 overloopt Rood Wit in 2e helft.
Groesbeek, 27 september 2020

Margriet was op bezoek bij Rood Wit in Groesbeek en liet een verbouwereerde ploeg na afloop van de wedstrijd achter. „Het was dramatisch”, zei middenvelder Emir Tiganj. „Ik kan me de laatste keer niet herinneren dat ik met zo’n groot verschil heb verloren. We konden het allemaal eigenlijk niet geloven.”, zei hij tegen de verslaggever van Dagblad De Gelderlander. Margriet-trainer Maarten van Vugt was dik tevreden, hij vond dat het veldspel en de conditie van zijn ploeg de doorslag had gegeven.

De eerste helft ging het allemaal nog redelijk gelijk op. Met name de eerste 30 minuten was het een gelijkwaardige strijd met over en weer kleine kansen. In de 26e minuut was het Jeffrey van Vlijmen die een mooie goal maakte voor de Ossenaren. Zijn schot van zo’n 25 meter  vloog letterlijk in de touwen (0-1). Daarna begon het steeds beter te lopen bij Margriet en mocht Rood Wit blij zijn dat het met de rust nog 0-1 stond.

De tweede helft zou Margriet met flitsend combinatiespel de Rood Witten al snel op grotere afstand zetten. Rob van de Ven schoot in de 54e min. de 0-2 binnen. Vervolgens zou Jeffrey van Lieshout in de 60e min. voor de 0-3 tekenen. Het was de ingevallen Joey Schuurmans, met net een week training achter de rug na een vakantie met aansluitend 10 quarantainedagen, die in de 83e min. voor de 0-4 zorgde. In de slotfase zou in de 87e min. Jeslin van Dijk uiteindelijk de eindstand op het scorebord brengen, 0-5.

Met dit resultaat staat Margriet nu bovenaan in deze klasse en alleen Ysselsteyn zou naast de Ossenaren kunnen komen, maar zij zagen hun wedstrijd tegen Groesbeekse Boys door Corona afgelast worden.

Germania komt naar Oss.
Komend weekend komt Germania, ook uit Groesbeek, op bezoek in Oss.
Vorig twee seizoenen speelde Germania ook in de 3e klasse D, maar dan in  District Oost en behaalde resp. een 7e en 9e plaats. Toch heeft deze club een rijke historie. Ze kwamen voor het laatst uit in de derde klasse in het seizoen 1999/2000 en vanaf dan was wisselend drie seizoenen in de 2e klasse, 11  seizoenen in de 1e klasse en 4 seizoenen hoofdklasse.

Deze tegenstander zag ook hun wedstrijd afgelast worden tegen sv United wegens Corona. Zij verloren hun eerste wedstrijd bij Vitesse’08 in Gennep met 7-1. Dat wil zeker niet zeggen dat Margriet gelijk de favoriet voor de overwinning is, datzelfde Vitesse’08 verloor zondag j.l. van en bij EGS’20 met 1-0. Het is nog veel te vroeg in het seizoen om favorieten aan te wijzen, maar dat je de eerste twee wedstrijden ruim wint en met een doelsaldo van 7 voor en 0 tegen  de ranglijst mag aanvoeren, is toch een mooie opsteker.

Margriet 2 staat ook na 2de wedstrijd nog met lege handen
Gemert, 27 september 2020

Margriet 2 moest vandaag om 10.00 uur al aantreden tegen Gemert 2. Zoals al eerder beschreven was de voorbereiding niet perfect en tot overmaat van ramp wordt de ziekenboeg er ook niet kleiner op. Al in de warming-up viel Damy van Haren uit en na 35 minuten spelen was het ook klaar voor spits Wouter Bouwman. Beide heren waren op de weg terug na een blessure. Positief was wel dat 2 spelers van Margriet 1 vandaag weer voor het eerst minuten konden maken (Jorn van Bakel en Veron Lionarons).

Margriet kreeg in de beginfase slecht grip op de gelouterde ploeg van Gemert. Steeds werd de vrije man gevonden in de ploeg van Gemert en een aantal maal werd er een schot gelost op het doel van Jurre van Soest. Echter waren de schoten van dermate afstand dat ze een makkelijke prooi waren voor de keeper. Na 20 minuten begon het beter te lopen en kwam Margriet meer in de combinatie op het middenveld. Echte kansen creëren lukte nog niet. Na het wegvallen van Wouter Bouwman kwam gelegenheidsspits Cliff van Rodijnen binnen de lijnen. Maar ook met Cliff kwam Margriet niet verder dan halverwege de helft van Gemert.

Na de onderbreking werd Margriet langzaam aan steeds dominanter op het veld. Margriet kwam wat verder op het veld te spelen, kreeg wat corners, maar toen sloeg het noodlot toe. Gemert kwam op voorsprong vanuit een buitenspelsituatie waar de scheidsrechter geen gehoor aan wou geven. Toen Margriet gelijk maakte met Jorn van Bakel (waar ook een vleugje buitenspel aan zat) floot de scheidsrechter de goal wel af. In de allerlaatste seconde werd het ook nog 2-0 voor Gemert en zat de wedstrijd er op. Beide ploegen waren gewaagd aan elkaar, maar de uitslag was helaas niet in evenwicht.

Volgende week komt Berghem Sport 2 op bezoek in Oss. Margriet zal er alles aan moeten doen om dan de eerste punten van het seizoen binnen te slepen!


Margriet Za1 voelt zich zwaar bekocht!
Oosterhout, 26 september 2020

Margriet Za1 - SCO Za1, de eerste thuiswedstrijd van het jaar tegen een ploeg die vorig seizoen bovenin meedraaide. Een uitdaging voor trainer Ron Smits, aangezien de ziekenboeg maar liefst 6 man telde. Gelukkig was met Mats van Liebergen (M2) en terugkerend speler Rutger van Mierlo iedere positie bezet om de toeschouwers waar voor hun geld te geven.

En dat deden ze, Margriet begon sterk aan de wedstrijd waarbij Morris Landman door middel van een 1 op 1 situatie na een prima assist van Indy van der Aalst in de 2de minuut al de score opende. Ook kon Joel van Lith in deze sterke openingsfase de bal via een kluts binnen tikken (2-0, min 14). In de 2de fase van de 1ste helft kwam SCO iets meer in het spel, helaas kwam de score via een afstandsschot van de nummer 10 op 2-1 (min 35). Hierop namen de Margrieters weer het initiatief en dat resulteerde in 2 dotten van kans van Rens Wuestenenk, zijn 1 op 1 poging werd echter gestopt en zijn schot van randje 16 net over. Op slag van rust begon de scheidsrechter zijn eigen spel te spelen en beoordeelde een bal in het strafschopgebied op het bovenbeen van Joël van Lith als hands waarop hij zijn 2de gele kaart pakte en het veld moest verlaten. De 2-2 (pen) was een feit en de mannen konden met 1 man minder en een gelijke stand de rust in.

In de tweede helft moest de trainer inspelen op deze onterechte beslissing en liet hij het duo Rutger en Morris op vele lange ballen lopen. Deze tactiek bleek te werken, want ondanks de numerieke minderheid waren de beste kansen voor Margriet. De scheids vergat echter eerst een penalty te geven na een duidelijk overtreding op Yasin Erdem (schoen was zelfs uit) en vervolgens weigerde hij een overtreding op Morris Landman te bestraffen met een pingel, maar legde hij deze exact op de 16 meter lijn. Om de wanprestatie van de beste man compleet te maken volgde een 1 op 1 situatie tussen Morris en de centrale verdediger, deze wist Morris niet te houden en kon hem alleen stoppen met een ingestudeerde judo-worp, hij kan echter toch de 3-2 binnen schieten, waarop een fluitsignaal volgde, iedereen dacht doelpunt of rode kaart verdediger van SCO, echter werd het doelpunt onterecht afgekeurd vanwege een overtreding die heel sportpark Amsteleind niet heeft gezien. Dit zorgde ervoor dat Margriet een spelletje van 10 tegen 12 moest spelen, een oneerlijke strijd waarbij heel hard gewerkt moest worden. Dit deden ze uiteraard maar mocht uiteindelijk niet baten, de 2-3 viel waarbij de irritaties hoog opliepen. Zo hoog dat Indy van der Aalst ook zijn 2de gele kaart pakte en Margriet nog met 9 man verder moest. De ruimtes werden groter waarop SCO ook in de laatste minuten de 2-4 binnen schoot. Kortom een wedstrijd waar meer veel meer in zat, die we allang hadden moeten beslissen, waarbij er hard gewerkt is, alleen de hoofdrolspeler toch vooral de scheids was.

Doelpuntenmakers:

2e min. Morris Landman 1-0
14e min. Joël van Lith 2-0
28e min SCO 2-1
35e min SCO 2-2
78e min SCO 2-3
90e min SCO 2-4Margriet 1 en 2 loten vrij in de 2e bekerronde
Oss, 24 september 2020

Margriet 1 en 2 zijn voor de volgende bekerronde vrijgeloot, net als (in onze klasse) Nooit Gedacht, Rood Wit en Excellent.
Deze ronde wordt gespeeld (in principe) in het weekend van 14/15 november a.s. In onze klasse spelen enkele teams wel, Handel gaat op bezoek bij Avanti'31, Ysselstein gaat naar Mersolo en Boekel Sport mag op bezoek bij VOW.

In de reserveklassen zijn van de 1e klasse reserve ook enkele teams vrijgeloot samen met Margriet 2, dat zijn sv Budel 2, Boekel Sport 2. Wel in actie komen EVVC 2 dat bij Erp 2 op bezoek gaat, NWC 3 ontvangt DFO'20 2 en Somenren 3 gaat op bezoek bij SV Venray 2. De wedstrijden vinden in principe plaats in het weekend van 16/17 oktober a.s.

Goede seizoen opening voor Margriet met zege
Oss, 20 september 2020

Na een wisselende voorbereiding en beker, moest Margriet met de bekerwedstrijd van donderdag jl. tegen CITO nog in de benen, de strijd op eigen terrein aangaan met het onbekende Groesbeekse Boys. Margriet wist in de openingsfase al enkele kansen te creëren, waarbij o.a. een schot van Luuk Haas net langs de verkeerde kant van de paal ging. Margriet bleef de eerste helft de bovenliggende partij, want de bezoekers uit Groesbeek combineerden wel leuk, maar gevaar was er voor de Ossenaren niet bij.

Rob van de Ven was goed op dreef en maakte het zijn tegenstander steeds erg lastig. In de 23e minuut scoorde hij weliswaar, maar hij stond op dat moment met één voet net buitenspel en de uitstekend leidende scheidsrechter Aron Ulijn keurde het doelpunt dan ook af. Even later was het in de 26e minuut toch raak. Een fraaie crosspass kwam bij spits Rob van de Ven terecht, die handig wegdraaide van zijn tegenstander en de bal langs doelman Mike Verriet in de touwen joeg. Ook hierna bleef Margriet domineren, ving de uitvallen van de Groesbekers goed op en had geluk dat een als voorzet voorgeschoten bal als “lucky shot”  bijna binnenviel, maar via de binnenkant van de 2e paal terug het veld in sprong. De rust ging dan ook in met een voorsprong voor de Margrieters.

Na rust zou aanvankelijk Groesbeekse Boys iets meer aandringen, maar bleek onvermogend te zijn in de afwerking of de bal werd tijdig weggewerkt door de Osse verdedigers, waarbij het duo Mounir Al Mansouri en Kevin Korsten een degelijke wedstrijd op de mat legden. Op links stond Floris de Vries als vanouds te verdedigen zoals hij dat voor zijn blessureleed van vorig seizoen deed. De kansen voorin die er waren werden echter te weinig effectief benut, wel werd er hard gewerkt en goed meeverdedigd, waarbij opviel dat Etiandro Garcia Pimentel heel wat meters maakte.
Margriet zou, na enkele wissels, uitlopen naar 2-0. Op het middenveld werd de bal veroverd en direct via de vleugel voorgetrokken, waarbij Jeffrey van Lieshout zijn tegenstanders te slim af was en zijn schot was onhoudbaar (2-0).
De laatste 20 minuten probeerde Groesbeekse Boys nog extra druk op de aanval te zetten en schoof met meer mensen naar voren. Echter ontbrak bij hen de zuiverheid van een eindpass en de afwerking van kleine kansen was uitermate slecht. Mocht de bal een keer tussen de palen terecht komen was er altijd de Osse sluitpost Mark Ruijtenburg die alle ballen pakte.

Weer een Groesbeekse tegenstander
Volgende week gaat voor Margriet de reis naar Groesbeek, dit maal voor een ontmoeting met Rood Wit. Ook al een onbekende ploeg die bij de openingswedstrijd tegen Handel laat in de wedstrijd  de zege met 0-1 naar zich toe trok. Saillant detail: Margriet krijgt in de eerste drie wedstrijden alle Groesbeekse ploegen op rij en daarna de nieuwe fusieclub EGS'20.
Bij Margriet loopt langzaam de ziekenboeg leeg, zo maakte vandaag Roy Govers via een invalbeurt weer minuten en kan mogelijk volgende week Jorn van Bakel, na lange tijd,ook de eerste meters maken, of dat bij het eerste of tweede is wordt pas later in de week bekend. Ook Joey Schuurmans zal van de week weer trainen na zijn vakantie en quarantaine mag hij weer aan de bak.
Margriet 2 wordt weggecounterd in eerste competitiewedstrijd van het seizoen
Oss, 20 september 2020

Margriet 2 had alles behalve een goede seizoensvoorbereiding. Uiteindelijk speelde het in heel de voorbereiding maar één vriendschappelijke pot en gingen er 2 bekerwedstrijden niet door op de geplande speeldagen. Aanstaande dinsdag speelt Margriet nog de 3de bekerwedstrijd, maar vandaag kwam SV Budel 2 al op bezoek voor de eerste wedstrijd in de reserve eerste klasse.

Margriet begon zoekende aan de eerste helft. Al na een kleine 10 minuten werd Margriet verrast door een diepe bal op een van de spitsen van SV Budel. Vanaf rechts schoot de spits de bal fantastisch over keeper Youri Pataki in de verre hoek. Kort daarna ging het mis na een verkeerde ingooi. SV Budel onderschepte de bal, zocht de diepte en kwam wederom tot scoren. Na het eerste kwartier kreeg Margriet meer vat op de wedstrijd. Langzaam drong het SV Budel naar achteren en na ongeveer een halfuur spelen maakte Ramon Verbiesen de aansluitingstreffer nadat hij de bal van Thijm van Thiel ontving. Margriet bleef dominant na de goal, maar had moeite met het creëren van kansen. Net voor rust kwam SV Budel er nog eens gevaarlijk uit, maar deze keer werd de counter onschadelijk gemaakt.

Na de rust ging het snel. SV Budel kwam wederom 2x tot scoren in de beginfase en deze 1-4 achterstand kwam Margriet niet meer te boven. Geen enkel moment in de tweede helft kon Margriet druk krijgen op de verdediging van SV Budel en de wedstrijd bloedde langzaam dood. Naast het begin met 0 punten zal Margriet ook Jesse Gloudemans de komende weken moeten missen. In de 88ste minuut kreeg hij namelijk de directe rode kaart te zien na een harde overtreding.

Lang de tijd om de nederlaag te verwerken krijgt Margriet 2 niet, want aanstaande dinsdag staat de derby tegen sv O.S.S. 2 op het programma. Deze wedstrijd is in het kader van het bekertoernooi en beide teams hebben 6 punten uit 2 wedstrijden. Margriet heeft echter aan een gelijkspel genoeg omdat het een beter doelsaldo heeft.

Margriet Za1 verliest openingswedstrijd in matige derby
Oss, 19 september 2020

Vooraf waren we blij dat de ziekenboeg enigszins leeg begon te lopen, echter raakte Jessie alsnog geblesseerd op de laatste training en was Luc toch niet fit genoeg om te kunnen spelen, Jurgen en Aaron staan sowieso nog langer langs de kant.

Het begin was veelbelovend, Margriet begon goed en na een bal van Jean-Paul op Morris, gebruikte deze zijn lichaam ijzersterk in een duel om vervolgens met links keurig af te ronden, 3 minuten gespeeld en 0-1 voor.
Margriet liet vervolgens het spel aan Top, maar meer dan verdwaalde lange ballen leverde dat niet op.
Deze werden dan ook vaak gemakkelijk opgepakt om vervolgens zelf weer aan aanvallen te kunnen denken, helaas kozen we zelf ook vaak voor de moeilijke oplossing i.p.v. een vrijstaande middenvelder in te spelen.
Na 20 minuten spelen was het echter ineens weer gelijk, de spits van Top mocht te makkelijk wegdraaien bij Brian en zocht slim het been op van Indy om zich te laten vallen, terwijl hij de bal zelf al niet meer bij kon.
De Top-begeleiding schreeuwde moord en brand, zoals zo’n beetje bij elke beslissing van de scheids of vermeende overtreding en deze keer ging hij hierin mee en gaf hij de pingel, 1-1.
Hierna volgde een fase die zich vooral op het middenveld afspeelde, met weinig noemenswaardige dingen, de 2-1 van Top viel dan ook letterlijk volledig uit de lucht.
Een hoge corner viel over alles en iedereen heen en een speler van Top kon deze bij de 2e paal zo binnen frommelen, een zeer onnodige achterstand.
De laatste 10 minuten van de eerste helft ging Margriet op zoek naar de gelijkmaker, de grootste kans was hierbij wederom voor Morris, hij kwam echter een teenlengte te kort na een goede voorzet van Rens.

Wat er vervolgens in de limonade heeft gezeten bij Top is een groot vraagteken, de afspraken die we in de rust hebben gemaakt kwamen we geen moment na en de 2e helft kunnen we dan ook afdoen als matig.
Veel te veel lange ballen, combinaties die na 3x overspelen stokten. Top was niet veel beter, maar wist wel te profiteren na een fout aan onze kant en besliste zo de wedstrijd een kwartier voor tijd.
Genoeg werk aan de winkel voor aankomende zaterdag, hopelijk hebben we weer een aantal jongens meer tot onze beschikking, we zullen iig vol voor onze eerste winst gaan thuis tegen SCO uit Oosterhout die hun eerste wedstrijd gelijk speelde.

03e min 0-1 Morris Landman
20e min 1-1 Top
35e min 2-1 Top
72e min 3-1 Top

Margriet 2 won in de beker en is koploper
Oss, 13 september 2020

Margriet 2 speelde de tweede bekerwedstrijd tegen Herpinia 2 en had weinig moeite, het werd uiteindelijk 5-1
De goals waren van:
Ramon Verbiesen 3x
Jesse Gloudemans 1x
Kevin van Tongeren 1x
De beslissing wie er door gaat volgt pas op dinsdag 22 september a.s., aanvang 20.00 uur, dan wordt de inhaalwedstrijd gespeeld tegen SV OSS 1920 2, dat net als Margriet 2 een zestal punten heeft vergaard. De Margrieters hebben echter een beter doelsaldo. De winnaar gaat door naar de volgende ronde.
Margriet blijft steken op 1-1 in de beker tegen NLC’03
Oss, 12 september 2020
Dat het mooi voetbalweer was, wil nog niet betekenen dat er buiten dat nog veel meer te genieten was. NLC’03 was duidelijk gekomen om niet te verliezen en was de eerste helft nauwelijks bij het Osse strafschopgebied gekomen.  Slechts één keer wisten ze doelman Jurre van Soest het moeilijk te maken, maar hij plukte de bal keurig uit de lage hoek. Margriet viel dus vrijwel continue aan en dat mocht ook van NLC’03.

Margriet mocht domineren, was technisch sterker, maar aanvankelijk ontbrak de juiste eindpass. Margriet miste enkele basisspelers (o.a. Joey Schuurmans was op vakantie en Jorn van Bakel is nog niet volledig hersteld). Dat mag echter met een brede selectie geen probleem opleveren.  Het tempo lag ook te laag om de NLC-verdediging werkelijk uit elkaar te spelen. Jousef Khelil was dichtbij. Hij kwam alleen op de uiterst ervaren doelman Thomas Fransen  af, maar die bleef goed kijken en wist de bal te bemachtigen.  Jeffrey van Lieshout was doorgebroken, maar werd onterecht afgevlagd voor buitenspel, terwijl Jeslin van Dijk een schot loste dat door doelman Fransen over werd getikt. Uit een vrije trap was Luuk Haas bij de tweede paal met het hoofd, maar de bal ging rakelings naast.

Na de thee was aanvankelijk het spelbeeld hetzelfde, maar NLC’03 kwam er vaker uit met lange ballen.  In de 59e min. leidde dat tot een voorzet op links in de Osse verdediging en de bal werd in het strafschopgebied aanvankelijk weggekopt, maar niet goed geraakt en achterin kwam de bal voor de voeten van de geheel vrijstaande Stephan de Man, die niet aarzelde en hard inschoot. Jurre van Soest zat met een snoekduik nog wel aan de bal, maar niet genoeg om het te keren. De 0-1 was daarmee een feit, want al ben je sterker, val je meer aan, maar als je niet scoort loop je het risico dat je zo’n ongelukkige goal tegen krijgt.

Margriet trok hierna alle registers open, maar NLC’03 liet zich niet doldraaien, ondanks dat het tempo nu wel hoger ging. Zo zag Jordy Spooren een hard schot door doelman Fransen tot corner verwerkt worden, ging een vrije trap van Jeffrey van Vlijmen net over. Tien minuten voor tijd ging echter doelman Fransen in de fout. In een poging de bal te veroveren sprintte hij naar de zijkant van het strafschopgebied, pakte glijdend de bal van de voet, maar schoof door naar buiten het strafschopgebied en bleef de bal daarbij vasthouden. Hij probeerde nog scheidsrechter Theo Bruekers te beïnvloeden door snel te roepen dat hij geduwd was, maar de goed leidende Bruekers liet zich niet van de wijs brengen, er was niets onrechtmatig gebeurd. Fransen kreeg rood en één van de veldspelers kwam in het doel te staan. Margriet bleef aanvallen, maar bleef onmachtig om te scoren tot Jeffrey van Vlijmen een vrije trap ineens het doel in joeg en de stand gelijk trok in de 82e minuut. Er werd daarna nog ruim 13 minuten gespeeld (inclusief de extra tijd) , maar het was te vergeefs, de stand bleef ongewijzigd.


Update:
A.s. donderdag spelen Margriet en CITO tegen elkaar om 20.15 uur op Sportpark Amstelhoef. CITO verslikte zich zondag ook bij Boskant en speelde eveneens met 1-1 gelijk. Zowel Margriet als CITO hebben nu 4 punten uit 2 wedstrijden en treden a.s. donderdag  aan om de poulewinst. Het zal er dus om spannen in deze poule en dat belooft donderdagavond veel strijd van beide kanten.Margriet Za1 speelt laatste bekerwedstrijd gelijk
Well, 12 september 2020

Het was zo ver, de laatste bekerwedstrijd voordat de zwart gele mannen van Margriet ZA1 aan hun competitie kunnen beginnen. Op het programma stonden de mannen van WSV Well. Een op papier moeilijk in te schatten team vanwege hun eerdere resultaten tegen De Braak en GVV. Beide wedstrijden waren verloren maar alsnog, doelsaldo gelijkwaardig aan Margriet. Geen onderschatting waren dan ook de woorden die de trainer mee gaf voor de wedstrijd.

Helaas begon Margriet wat slordig. Via een 1 op 1 situatie kwam Well op voorsprong. Gelukkig werd al vrij snel de gelijkmaker binnen geschoten door Morris op aangeven van Joël. Hierna kwam Margriet iets meer aan voetballen toe. De uit de JO19-1 meegenomen Mo kwam gemakkelijk langs zijn tegenstander waarna Rens de 1-2 binnen kon schieten. Margriet kon met een voorsprong de rust in gaan.

Helaas kwamen ze niet goed de rust uit. 1 minuut na de aftrap schoot de linksbuiten van Well de bal tegen het netje na onoplettendheid van de verdedigers. Een slordige tweede helft volgde. Na allebei nog een penalty te hebben gescoord schoot Well op 2 minuten voor tijd de 4-3 binnen. Hierop antwoordde invaller Roel van Tuijl 1 minuut voor tijd met een hard afstandsschot tegen de netten aan. Een eindstand van 4-4 was het resultaat. De mannen kunnen met veel leerpunten terug naar Oss om volgende week klaar te staan voor de derby SV Top - Margriet. Een wedstrijd voor “het eggie” we hebben er zin in!

14e min 1-0 SV Well
18e min 1-1 Morris Landman
37e min 1-2 Rens Wuestenenk
46e min 2-2 SV Well
62e min 2-3 Morris Landman
74e min 3-3 SV Well
88e min 4-3 SV Well
89e min 4-4 Roel van Tuijl

Sponsorhome VEGA-lounge blijft tot nader order gesloten.
Oss, 7 september 2020

Helaas kunnen we onze sponsoren niet als gebruikelijk ontvangen in het Sponsorhome.
De ruimte is te klein om aan de richtlijnen van het RIVM te kunnen voldoen.

Het Sponsorhome zal dan ook bij thuiswedstrijden gesloten moeten blijven, helaas, maar het is in deze tijd niet anders.

Uiteraard zijn onze sponsoren van harte welkom op het Sportcomplex binnen de richtlijnen die gelden.


Margriet  zet Boskant met 0-3 opzij.
St. Oedenrode, 6 september 2020

Margriet wist wat het moest doen tegen Boskant, dat zich massaal terugtrok rond eigen strafschopgebied.
In de 19e minuut opende Jeffrey van Vlijmen de score (0-1), waarna in de 37e minuut Rob van de Ven de 0-2 op het scorebord bracht.
Vervolgens kregen 2 spelers van Boskant de rode kaart te zien en liep Margriet uit naar 0-3 via Jeslin van Dijk in de 58e minuut.
Het bleef een matige wedstrijd, waarin Boskant de Ossenaren niet verder kon inspireren om verder uit te lopen.

Margriet Za1 boekt eerste zwaarbevochten overwinning!
Oss, 5 september 2020

Na de kansloze nederlaag van de week ervoor, tegenstander was een goed ingespeeld team wat een klasse hoger bovenin acteert, maar waarbij we het als team gewoon lieten lopen moesten we vandaag wraak nemen. Tegenstander was SV de Braak 1, uitkomend in dezelfde klasse en op eenzelfde manier samengesteld en dus ook voor het eerste jaar startend met een zaterdagtak.
De Helmonders hadden de eerste wedstrijd overtuigend gewonnen met 4-1 van een andere vierdeklasser.
Ondanks de goede, 'te lange' wedstrijdbespreking waarin alles duidelijk leek te zijn, was de warming-up slap en zonder beleving.
Dit werd nogmaals aangegeven voor de wedstrijd en blijkbaar werd dat signaal goed opgepakt.
Al in de eerste minuut kwam Margriet op voorsprong na een knappe actie over links van spits Morris Landman die bediend werd door Rens Wuestenenk.
Hierna had Margriet veelal de bal, maar was het tempo veel te laag om de massaal terugzakkende Helmonders het lastig te maken.
Typerend was dat Margriet de 1-1 tegen kreeg, nadat zij zelf een corner mochten nemen, maar de bal na 10 seconden aan de overkant in het mandje lag.
De restorganisatie stond niet goed, er werd maar half, zeg maar niet ingegrepen en vanuit een breedtebal was het simpel 1-1.
Je zou denken dat Margriet wakker zou zijn, maar het tegendeel bleek waar, overal niet scherp, een stapje te laat en veel overtredingen moeten maken daardoor. 5 minuten later zouden de Helmonders al op voorsprong komen, zoals vaker kwam Margriet overal te laat en een uitspringende bal vanuit de 2e lijn werd door hun aanvoerder van 20 meter binnen geschoten, waar Bart de bal nog wel beroerde maar de achterstand niet kon voorkomen.
SV de Braak had wat ze wilden en groeven zich nog dieper in, Margriet deed hierbij alle dingen die ze niet moesten doen.
Laag baltempo, lange ballen, veld niet breed houden en zo kwam de eerste helft tot een einde, teleurstellend!

In de rust aangegeven dat het beter en met name scherper zal moeten, je kunt veel afspraken maken, maar het begint bij de beleving en de wil om te willen winnen.
De 2e helft was beter, maar nog steeds verre van goed, Margriet had voortdurend de bal maar creëerde eigenlijk weinig tot niets.
Indy vd Aalst en Daan van Haaren kwamen in het veld en vielen beide goed in, een kwartier voor tijd besloten we om 1 op 1 te gaan spelen.
Brian 'de klok' Heurkens werd voorin naast Morris gepositioneerd en de flanken werden bezet door invallers Wes Kroezen en assistent Rutger van Mierlo.Dit sorteerde direct effect, na een overtreding op Wes aan de linkerkant van het veld, ging Indy vd Aalst achter de bal staan. Deze leverde een perfecte voorzet af waar Indy Bouwmeester de bal keurig kon binnenkoppen 2-2. We wilden echter meer en bleven 1-1 spelen op zoek naar de voorsprong, deze zou niet veel later volgen. Via Wes en Rens, belandde de bal bij Morris, deze was zijn directe tegenstander de baas en schoor met links de 3-2 binnen. Nog 10 minuten te gaan en we herstelde onze oude formatie weer, de Helmonders gingen pompen, maar het ontbrak aan overleg.
De grootste niet te missen kans was echter nog voor Margriet, Wes brak door aan de linkerkant en bediende Rutger op maat voor open doel, deze wist echter niet wat hij met deze kans aan moest en via zijn hak ging de bal voorlangs het doel, positieve was dat iedereen een boete hierbij kreeg voor te vroeg juichen, waarvoor bedankt Rut!

Zo sloten we de 2e bekerwedstrijd af met de eerste winst, positief dat we deze wedstrijd wonnen, maar het voetbal van beide kanten hield niet over. Op naar zaterdag waar de laatste bekerwedstrijd SV Well op ons wacht.


Margriet    -  CITO afgelast
Oss, 29 augustus 2020

De bekerwedstrijd Margriet - CITO is zaterdagmiddag laat afgelast.
Een selektiespeler van Margriet heeft vandaag laat een positieve Coronatestuitslag gekregen.
Hierop werd onmiddellijk de wedstrijd afgelast.

Margriet 2 ook afgelast op zondag
Ook Margriet 2, dat zondag thuis tegen Nulandia 3 zou voetballen voor de Districtsbeker, is om dezelfde reden afgelast.
Immers trainen beide teams (nog) niet gescheiden.

Piet de Jongh terug als Voorzitter Margriet
Oss, 28 augustus 2020

Tijdens de Algemene ledenvergadering zal het bestuur van de RKSV Margriet  Piet de Jongh  
voordragen als bestuurslid met als functie Voorzitter

Piet is 2 jaar geleden gestopt als voorzitter van onze vereniging en heeft toen 8 jaar lang deze functie met verve bekleed.

Piet zal de komende maanden door het bestuur worden ingewerkt en hij zal zich gaan voorbereiden op een nieuwe termijn als bestuursvoorzitter van de RKSV Margriet.

Margriet in laatste 20 minuten ten onder bij DAW.
Schaijk, 25 augustus 2020

De oefenwedstrijd tegen DAW werd uiteindelijk met 6-2 verloren. In deze fase is dat niet zo erg, zeker niet als je in de tweede helft veel wisselingen toepast om ook iedereen te laten spelen en de gelegenheid te geven om zich te manifesteren. Dan heb je in ieder geval de mogelijkheden binnen de selectie afgetast. De komende bekerwedstrijden, waarin al echt iets te winnen is, zijn weer een stapje verder en belangrijker.
Roy Govers en Rob v.d. Ven tekenden voor de Osse doelpunten.  In de laatste twintig minuten gaf Margriet de wedstrijd uit handen en liep DAW uit naar 6-2.

Zaterdagavond a.s. 29 augustus volgt de 1e bekerwedstrijd tegen stadgenoot CITO in de poule. Deze wedstrijd begint om 19.00 uur.


Margriet wint oefenwedstrijd bij hoofdklasser AWC in Wychen met 0-1
Wychen, 23 augustus 2020

Margriet was tegen hoofdklasser AWC de underdog en werd aanvankelijk flink onder druk gezet. Voetballend was AWC sterk, het had ook al 4 oefenwedstrijden achter de rug. Margriet liet verdedigend goed werk zien en toen doelman Mark Ruijtenberg een penalty wist te stoppen, kwam de geel-zwarte formatie steeds beter in het spel en met gevaarlijke uitvallen wisten ze het de Wychense ploeg achterin echt moeilijk te maken. Joey Schuurmans lobt de bal over de doelman, maar het miste nog de goede snelheid. Ook Rob v.d. Ven kwam alleen voor de doelman en probeerde ook een lob, maar te zacht. Jeffrey van Vlijmen haalde uit en zag via de vingertoppen van de doelman en de lat de bal rakelings overgaan.

Ook AWC had kansjes, maar faalde in de afwerking en na rust zou Margriet nog gemotiveerder op de mat terugkeren. Uiteindelijk was het de ingevallen J019-1 speler Mats van Liebergen, die in de 65e minuut was ingevallen, die in de 80e minuut de 0-1 maakte. Wat AWC ook probeerde het bleef de eindstand.


Competitieprogramma hele seizoen bekend, Margriet 1 start thuis tegen Groesbeekse Boys.
Oss, 22 augustus 2020

Afgelopen nacht maakte de k.n.v.b. het volledige competitieprogramma bekend. De hoofdmacht start op 20 september a.s. met een thuiswedstrijd tegen Groesbeekse Boys en gaat de week daar op naar Groesbeek voor de ontmoeting met Rood Wit. De grote stadsderby's zijn op 22 november tegen en bij FC Schadewijk en op 6 december thuis tegen Nooit Gedacht.De Margrietreserves beginnen thuis op 20 september a.s. tegen SV Budel 2 en gaan de week daar op naar Gemert 2.De eerste oefenwedstrijden zitten er op!
Oss, 16 augustus 2020

Margriet 1 speelt gelijk tegen Vesta'19 1.
Het vaandelteam van Margriet speelde vandaag op een zeer warme zondagmiddag thuis haar 1e oefenwedstrijd tegen 4e klasser Vesta '19 1.
Margriet was de iets betere ploeg , maar men vergat de vele kansen die men kreeg af te maken. Een positieve ontwikkeling is dat Floris de Vries weer kon meedoen na een langdurige blessureperiode. Ook was er minder goed nieuws Bart v.d. Heuvel, net als de Vries langdurig geblesseerd, moest afhaken omdat hij ook dit seizoen voor minstens een half jaar rust moet nemen. Verder viel ook Bilal El Ghezaoui weg uit de selectie. Om onbekende reden leverde hij zijn spullen in.
In het laatste kwartier golfde het spel op en neer en kwam Vesta19 op gelijke hoogte.'Ook vorig jaar in de voorbereiding speelden beide ploegen
gelijk (1-1) tegen elkaar.
Doelpunten:
3e min    1-0  Joey Schuurmans
16e min  2-0  Rob van de Ven

80e min  2-1  Lars Lenting
85e min  2-2  Rob Megens
Al met al een leuke oefen pot, waarin de Margrieters net iets te weinig scoorde.

Margriet 2 boekt forse overwinning op Vesta'19 2.
De oefenwedstrijd tegen Vesta'19 2 gaf een monsterscore van 7-0. De doelpunten waren van:
- Wouter Bouwman 2x
- Ramon Verbiesen 1x
- Esat Tutus 1x
- Jesse Gloudemans 1x
- Loe van Dijk 1x
- Cliff van Rodijnen 1xWedstrijden bekerrondes bekend.
Oss, 25 juli 2020, bron k.n.v.b.

In het bekertoernooi van k.n.v.b. zuid 2 zijn de wedstrijden vandaag bekend gemaakt van de poulefases.
Alleen de poulewinnaars gaat door naar de volgende fase in het tournooi.
Margriet 1 start 30 augustus met een thuiswedstrijd tegen CITO 1, aanvang 14.30 uur
Margriet 2 start 30 augustus net een thuiswedstrijd tegen Nulandia 3 , aanvang 11.00 uur

Het is nog mogelijk dat wedstrijden, na onderling overleg tussen de clubs,  verplaatst worden naar andere dagen/tijdstippen.

Volledig bekerprogramma poule 204 Margriet 1 , klik hier.

Volledig bekerprogramma poule 104 Margriet 2, klik hier.


Bekerindeling Margriet 1 en 2 bekend.
Oss, 24 juli 2020, bron k.n.v.b.

De k.n.v.b. heeft de bekerindeling bekend gemaakt.

Margriet 1 krijgt als tegenstanders: Boskant, CITO en NLC'03 (alle tegenstanders komen uit in de 4e klasse)

Margriet 2 krijgt als tegenstanders: Herpinia 2, Nulandia 3 (beide 3e klas reserve) en sv OSS 1920 2 (2e klas reserve)

De wedstrijden zullen worden gespeeld in de weekenden  van 29/30 augustus, 05/06 september en 12/13 september.
Zaterdag 25 juli wordt de nummering bekend en daarmee ook het wedstrijdschema.

Meer wissels toegestaan bij bekerwedstrijden.
Oss, 16 juli 2020, bron k.n.v.b.

Vanwege de lange periode dat voetballers niet hebben kunnen spelen, is de regelgeving voor het aantal wisselspelers dat is toegestaan in de bekercompetitie voor een aantal categorieën aangepast voor het seizoen 2020/’21.

De regels omtrent het wisselen van spelers zijn als volgt:
Standaardvoetbal (amateurvoetbal): 5 wisselspelers in plaats van 3 wisselspelers (3 wisselmomenten)
Vrouwenvoetbal Eredivisie t/m 3 klasse: 5 wisselspelers in plaats van 3 wisselspelers (3 wisselmomenten)

Om te voorkomen dat het spel te vaak stilligt geldt dat er per wedstrijd ten hoogste 3 momenten zijn om deze (maximaal) 5 wissels toe te passen. Een eenmaal gewisselde speler mag niet meer aan de wedstrijd deelnemen

Nieuwe indeling leidt tot meer reiskosten en lagere inkomsten.
Oss, 14 juli 2020, van de redaktie

Margriet 1, dat uitkomt in de derde klasse D Zuid 2, zal  met de indeling met de Groesbeekse, Oost-Brabantse en Noord Limburgse ploegen ruim 36,6 % meer reiskosten hebben. Voor de uit-wedstrijden zal gerekend moet worden op bijna 1050 km gedurende het seizoen. Vorig seizoen zou dat iets meer dan 750 km zijn geweest. De bezoekersaantallen zullen terug lopen, want uit ervaring is bekend dat bij langere reizen er minder supporters meekomen.
Iets waar de k.n.v.b. kennelijk allemaal geen rekening mee houdt. Er zijn dan ook veel ontevreden geluiden over de indelingen.

Margriet 2 heeft een kleine daling in reiskosten van 10,5 %, dat ruim 80 km minder betekent, maar wel met 10 i.p.v. de gebruikelijke 11 tegenstanders.

Overzicht Sportparkadressen gereed
Oss, 14 juli 2020

Het overzicht van alle Sportparkadressen, clubkleuren, reisafstanden van de 3e klasse D en de 1e klasse reserve van Zuid 2 zijn gereed en kunnen als PDF gedownload worden. Afgelopen seizoenen werd dit maar liefst 470 maal gedaan.
K.N.V.B. maakte de competitie indeling bekend,
aardverschuiving in 3e klasse D
Oss, 10 juli 2020, van de redaktie

De afgelopen weken gonsde het van geruchten en werden wel al enkele teams, op aanvraag, gepromoveerd. FC Schadewijk had als koploper op het moment van het stillegen van de competitie wel zo'n aanvraag ingediend, doch de k.n.v.b. wees dit verzoek af.

Veranderingen:
Voor de 3e klasse D zien we wel erg veel verschuivingen. Alle ploegen die geleend waren uit Zuid 1 zijn verdwenen, dit zijn o.a. de Helmondse ploegen SV DE Braak en het opgeheven RKPVV, verder nog SCG'18, Schijndel, Avanti'31, Nijnsel/TVE, Den Dungen en BMC

Nieuw:
Fusieclub EGS'20(Escharen), Germania (Groesbeek), Groesbeekse Boys (Groesbeek), Hapse Boys (Haps), SV United (Meerlo), Vitesse'08 (Gennep), Ysselsteyn (Ysselsteyn) en Rood Wit (Groesbeek).

1e klasse reserve
Hier zijn minder verschuivingen, wel blijken er maar 11 ploegen in deze klasse te zijn ingedeeld i.p.v. de 12 van vorig seizoen. Hier verdwenen Deurne 2, Oss '20 2 en Wittenhorst 2. Nieuw zijn promovendus Berghem Sport 2 en SV Budel 2.
Cijfers en Feiten bijgewerkt
Oss, 27 juni 2020

De rubriek "Cijfers en Feiten" is bijgewerkt.
Vanaf heden is het mogelijk om de eindstanden van alle seizoenen van Margriet 1 terug te vinden.
Dit kan door in de linkerkolom op de pagina te klikken op het betreffende seizoen.
In enkele gevallen is het niet geheel gelukt, maar wordt een tussenstand weergegeven.
Vaak zijn ook bijzonderheden vermeld.

Alle credits gaan naar onze feitendetective, Henry Reijnders, die menig uurtje speurwerk heeft gedaan om U deze feiten te kunnen presenteren.Selectie Margriet seizoen 2020/2021
Oss, 17 juni 2020

De selectie van de RKSV Margriet seizoen 2020-2021 zal bestaan uit de volgende spelers:
Kevin Korsten, Jorn van Bakel, Roy Govers, Luuk Haas, Floris de Vries, Bas Bressers, Veron Lionarons, Lars van de Kamp, Jeffrey van Vlijmen, Joey Schuurmans, Mounir Al Mansouri, Rob van de Ven, Jordy Spooren, Jurre van Soest, Mark Ruijtenburg, Bilal El Ghezaoui, Bart van de Heuvel, Jousef Khelil, Rob Ooms, Ramon Verbiesen, Wouter Bouman, Emiel van de Schepop, Cliff van Rodijnen, Ruud Dielis, Damy van Haren, Dannie Aragon, Loe van Dijk en Noud Heijmans.


Nieuw :
Etiandro Garcia Pimentel (OJC Rosmalen). Uit de eigen jeugdopleiding komen over: Youri Pataki (O19), Kevin van Tongeren (O19), Max van de Berg (O19), Jeffrey van Lieshout (O19), Mats van Liebergen (O19), Jeslin van Dijk (O19), Luc Wolters (O19) en Bram Verstegen(O19).
Esat Tustus, Vivian Maba starten weer na een jaar rust.
De selectie staat onder leiding van hoofdtrainer Maarten van Vugt en trainer Margriet 2 Maikel Maas.

Eerste training :
De eerste training is vooralsnog gepland op dinsdag 11 augustus. Publiek is welkom, zodat er kennis gemaakt kan worden met de nieuwe selectie.

Vertrokken:
Morris Landman (Margriet zaterdag 1), Jessie van de Kamp (Margriet zaterdag 1), Kay van de Haterd (lager team Top), Wouter Witlox (OSS’20 zaterdag), Martijn Vertogen (OSS”20 zaterdag), Jimmy van Berkom (SV Ruwaard), Joel van Lith (Margriet zaterdag 1), Kevin van der Lee (sv TOP zaterdag), Jesse Gloudemans en Terence Luers (lager team OSS’20).

De volledige selectie Zaterdag 1 bestaat uit:

Rens Wuestenenk, Serkan Yeniturk, Indy Bouwmeester, Morris Landman, Joey van Lith, Jessie van de Kamp, Cas de Bruin, Indy van der Aalst, Luc Reuvers, Brian Heurkens, Wes Kroezen, Jean-Paul Latour, Vincent de Jong, Joel van Lith, Bart Aarts, Yasin Erdem, Aaron Trommelen, Jurgen Pennings en Cemre Ozudogru.


Website wordt aangepast aan nieuwe seizoen.
Oss, 17 juni 2020

De komende weken zal deze website worden aangepast aan het nieuwe seizoen.
Dit proces zal in de loop van juli gereed zijn.

Gé Wagemakers treedt af als voorzitter rksv Margriet, Gerard van der Kroon neemt waar.
Oss, 10 juni 2020

Vandaag werd bekend gemaakt dat Gerard van der Kroon (foto) het Voorzitterschap van rksv Margriet zal waarnemen.Gé Wagemakers, sedert 19 november 2018 Voorzitter, trad per direct af en schreef:
De afgelopen periode heb ik mij moeten richten op mijn gezin en mijn zaak die door de Coronamaatregelen is gesloten. Persoonlijk moet ik keuzes maken om mijn gezondheid te verbeteren en deze crisis op zakelijk vlak te doorstaan. Ik heb daarom besloten om mijn functie als voorzitter van de RKSV Margriet per direct neer te leggen.

Dit besluit valt mij zwaar, maar ik kan nu niet anders dan bovengenoemde verantwoordelijkheden centraal stellen.
Opheffing RKPVV op een haar na een feit!
Oss, 29 mei 2020

Donderdagavond jl. stemden de meeste leden in een digitale vergadering voor opheffing van de club, maar er waren er onvoldoende aanwezig voor een rechtsgeldig besluit. Bij een volgende vergadering is een meerderheid van de aanwezigen genoeg.

De Helmondse politiek besloot in 2017 om het sportpark van RKPVV medio dit jaar af te stoten. De kleine club is er niet in geslaagd een nieuw onderkomen te vinden. De voorbije weken zochten veel leden hun heil al elders.
(bron: Eindhovens Dagblad)

Update: Op 31 mei maakte Voorzitter Jos Slabroek bekend :
RKPVV heeft volgend seizoen niet de beschikking over een accomodatie en heeft miv 1 juli as het lidmaatschap van de KNVB opgezegd. RKPVV is er volgend seizoen niet bij.

Eerste mutaties in Margrietselektie bekend
Oss, 15 mei 2020

Morris Landman en Jessie van de Kamp gaan komend seizoen uitkomen voor zaterdag 1.
Wouter Witlox en Martijn Vertogen gaan terug naar OSS’20 waar zij ook uit gaan komen voor zaterdag 1.

We zijn blij dat Morris en Jessie voor Margriet behouden blijven en wellicht maken zij later hun rentree in de hoofdmacht van Margriet.

Maikel Maas komend seizoen trainer Margriet 2
Oss, 14 mei 2020


Met ingang van het seizoen 2020-2021 zal Maikel Maas trainer zijn van Margriet 2.
Naast zijn trainerschap van de JO19.1 zal hij nu dus ook het tweede selectieteam van onze club gaan leiden. Maikel is een ervaren trainer van zowel jeugd- als senioren en weet als geen ander hoe hij jeugd in moet passen en met hen toewerkt naar het eerste elftal.

Met hoofdtrainer Maarten van Vugt zal hij samen gaan werken waarbij prestaties en ontwikkeling hand in hand zullen gaan.


Helmondse clubs Helmondia en RKPVV verdwijnen mogelijk
Oss, 14 mei 2020

Al eerder berichtten we dat het in Helmond spookt onder de voetbalverenigingen. Helmondia verdwijnt als club en ook 4e klasser MULO , samen vormen ze komend seizoen SV De Braak dat zal uitkomen in de 3e klasse. Of dat weer de 3e klasse D is hangt af van de nieuwe indeling door de k.n.v.b.

Ook hebben we bericht dat het niet goed ging met RKPVV. De gemeente heeft al langer geleden de huur van het sportpark opgezegd per 1 juli 2020  en RKPVV heeft naarstig gezocht naar een nieuwe accommodatie. Tot op heden is dat niet gelukt en ziet het er naar uit dat RKPVV zich zal opheffen en al de 5e club is in de voetbalhisorie van Helmond die van het voetbaltoneel verdwijnt.
Het Eindhovens Dagblad berichtte:

Einde voetbalclub RKPVV uit Helmond na 92 jaar nabij
Voetbalclub RKPVV uit Helmond lijkt na bijna 92 jaar te gaan verdwijnen. Volgens voorzitter Jos Slapak is dat de meest logische stap.

RKPVV heeft de voorbije maanden van alles geprobeerd om te kunnen blijven bestaan. De kleine club moet per 1 juli zijn sportpark in De Warande verlaten, een gevolg van een politiek besluit uit 2017. Helmond wil toe naar minder en vitalere voetbalverenigingen.
Er zijn volgens hem vier opties uitgewerkt. Eén ervan is dat RKPVV zichzelf opheft. Maar de club zou ook kunnen proberen om als zelfstandige vereniging in te trekken bij HVV Helmond, Bruheze of Stiphout Vooruit.

Digitaal dankzij noodwet
Deze boodschap zal het bestuur binnenkort ook overbrengen tijdens een algemene ledenvergadering. Want die gaat er toch komen, vóór 1 juni is het plan. Was Slapak eerder vanwege de coronacrisis weinig hoopvol over de mogelijkheid zo’n bijeenkomst te houden, inmiddels is hij optimistisch. „Dankzij een noodwet kunnen we digitaal vergaderen. Zo gaan we het doen.”
Ondertussen heeft een aantal leden van RKPVV al eieren voor zijn geld gekozen. Zeker vier spelers vroegen de voorbije weken overschrijving aan naar een andere vereniging.

Formeel verdwijnt dadelijk alleen het sportpark van RKPVV, niet de club zelf. Maar of die er alsnog in slaagt een nieuwe accommodatie te vinden, daaraan twijfelt inmiddels ook Slapak. „De kans dat we kunnen intrekken bij een andere club is erg klein. Het meest realistische scenario is dat we onszelf opheffen.”


Margriet 1 en 2 gaan weer trainen.
Oss, 11 mei 2020

Met ingang van deze week mogen de selekties 1 en 2  het kunstgras op om na een gedwongen stop van ruim 2 maanden weer te gaan trainen.
Uiteraard binnen de 1,5 meter regel, want voorlopig moet die afstand wel gehouden worden.
Margriet 1 gaat twee maal per week trainen, op dinsdag en donderdagavond van 20.00 uur tot 21.30 uur.
Margriet 2 gaat één maal trainen op donderdagavond van 20.00 tot 21.30 uur.

Tijdens de trainingen is het niet mogelijk om te komen kijken, het sportpark is dan ook op slot.

Er is een protocol opgesteld voor de senioren, dat exact aangeeft wie er aanwezig mogen zijn en hoe zich te gedragen.


Oud bestuurslid Jan Coolen overleden.
Oss, 11 april 2020
In memoriam
Ons bereikte het bericht dat Erelid Jan Coolen op 78 jarige leeftijd is overleden. Jan was maar liefst 63 jaar lid van de RKSV Margriet. Hij is algemeen- en jeugdbestuurslid geweest. Daarnaast had hij meerdere taken achter de schermen, zoals de clubkrant die we in het verleden hadden en deed hij samen met zijn vrouw de was.

Wij wensen zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe.

Bestuur Stichting Amsteleind Promotion
Bestuur RKSV MargrietOud-hoofdtrainer Marcel Kuijpers overleden.
Oss, 8 april 2020
In memoriam
Ons bereikte het bericht dat maandagavond jl. Marcel Kuijpers op 81-jarige leeftijd is overleden.  
Hij was hoofdtrainer van Margriet gedurende de drie seizoenen van 1983/1984 t/m 1985/1986.

Marcel blijft in onze herinnering de uiterst gedreven trainer die Margriet 1 in zijn eerste jaar leidde naar een kampioenschap in de 3e klasse en onder hem speelde Margriet 1 vervolgens twee jaar in de tweede klasse. Marcel was een professional eerste klas in zijn trainersvak, echt gedreven.

Hoewel Marcel de laatste jaren problemen had met zijn gezondheid, was het toch het coronavirus dat hem uiteindelijk versloeg.
Wij wensen zijn echtgenote, kinderen, kleinkinderen en verdere familie alle sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Bestuur Stichting Amsteleind Promotion
Bestuur RKSV MargrietBericht k.n.v.b. inzake beeindiging competitie 2019/2020
Zeist, 31 maart 2020

Beste voetballiefhebber,
 
Met het oog op de vanavond door het kabinet aangekondigde maatregelen om   verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben wij helaas moeten  besluiten dat de amateurvoetbalcompetities* dit seizoen niet meer worden   hervat.
We vinden het ontzettend spijtig dat onze 1,2 miljoen leden en de   duizenden ouders en vrijwilligers dit seizoen niet meer kunnen genieten van   onze prachtige sport. Zeker nu het voorjaarszonnetje daartoe zo uitnodigt.   Anderzijds: er gaat niets boven gezondheid. Dus er is geen keuze.
 
 Nederland heeft een uniek verenigingsleven dat nu al geruime tijd stilligt.   Sommige verenigingen zijn helaas flink getroffen met meerdere zieken en/of   zelfs overledenen en zij zijn opgelucht als ze straks het verenigingsleven   weer aan de praat krijgen. Veel verenigingen hebben aangegeven niet meer te   willen voetballen en zeker nu niet bezig te zijn met competities. We hebben daar begrip voor.
 
 Bovendien kunnen door de overheid verlengde maatregelen de amateurcompetities   niet meer op een gewenste manier worden uitgespeeld. In tegenstelling tot bij   de profs, bestaat er voor de amateurs geen scenario om wedstrijden door te   schuiven tot na de start van de zomerstop. Onder andere omdat de   zomervakantie al op 4 juli start in 1/3 van Nederland.
 
 Geen eindstanden dit seizoen
 Omdat we dit seizoen de competities niet meer hervatten, hebben we besloten   dat er dit seizoen geen eindstanden komen en er dus geen kampioenen,   promovendi en degradanten zijn. Ook worden de bekercompetities niet   uitgespeeld. Het volgende seizoen, 2020/’21, start iedereen weer in dezelfde   klasse als bij de start van het huidige seizoen. Door het niet uitspelen van   de competitie hebben we geen eindstand op basis waarvan we vinden dat we een eerlijke promotie/degradatie kunnen toepassen. We zijn van mening dat dit het   meest eerlijke en heldere besluit is. En we realiseren ons dat dit voor   sommige teams prettig is, voor anderen niet. Dat laatste is uiteraard zeer   spijtig.
 
 Teams die dit seizoen uitkomen in de A-categorie komen in het nieuwe seizoen   uit in dezelfde competitie als waarin ze dit seizoen zijn gestart. In de   B-categorie kunnen alle teams zich voor het nieuwe seizoen - zoals   gebruikelijk - inschrijven voor het gewenste niveau.
 
 Contact met belangenorganisaties
 Uiteraard zijn we niet over één nacht ijs gegaan. Zo is er de afgelopen tijd   veelvuldig contact geweest met de vertegenwoordigers van verschillende   verenigingen in het land, onze ledenraad en de belangenverenigingen in het   amateurvoetbal. We zijn ons er namelijk van bewust dat, hoe logisch deze   beslissing ook is, deze ook impact heeft op de hobby en passie van onze 1,2   miljoen leden en financiële gevolgen heeft voor de bijna 3.000 verenigingen.   Uiteraard ondersteunen we alle verenigingen hierin. Dit doen we zelf en onder   andere samen met NOC*NSF en de overheid door ons sterk te maken voor   bijvoorbeeld een noodfonds voor de sport.
 
 In deze Q&A  geven we antwoord op de meest gestelde vragen.  
 
 Tot slot: hoewel iedereen niets liever dan de velden vol met voetbalplezier   ziet, hoop ik dat iedereen begrijpt dat zolang dat niet veilig kan, dit   gewoonweg geen optie is. Hoe moeilijk en jammer dat ook is. Laten we er met   z’n allen voor zorgen dat we de overheidsmaatregelen blijven naleven, zodat   we dit virus zo snel mogelijk kunnen verslaan.
 
 Houd afstand, Blijf gezond en let op elkaar!
 
 Met sportieve groet,
 Jan Dirk van der Zee
 
 Directeur-bestuurder Amateurvoetbal
 
 * De enige uitzonderingen zijn de competities waarbij men voor een   Europees ticket speelt: Eredivisie Vrouwen, Eredivisie Zaal en Eredivisie   O19.


Bericht k.n.v.b. inzake de coronamaatregelen.
Zeist,24 maart 2020


Het voetbal, zowel betaald voetbal als amateurvoetbal, steunt uiteraard de vanuit de overheid aangescherpte maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen.

Er heerste gisteren echter nog wel veel onduidelijkheid omtrent nieuwe maatregelen in verhouding tot sport. En hoewel sport in deze zware tijden slechts bijzaak is, wil de KNVB wel eerst duidelijkheid hebben. Het ministerie van VWS bevestigt dat het advies van het RIVM met betrekking tot sportverenigingen ongewijzigd is gebleven, en dus loopt tot en met 6 april, en niet tot 1 juni zoals overal in eerste instantie te lezen was.

De Rijksoverheid heeft het onderstaande richting de sportwereld bevestigd:

Tot en met 6 april: Alle sportclubs en sportvoorzieningen zijn dicht;
Er vinden geen georganiseerde sportactiviteiten plaats, ook niet in de openbare ruimte;
Sporten in de openbare ruimte is toegestaan in een groep van maximaal 3 personen waarbij de 1,5 meter afstand in acht genomen dient te worden;
Op bovenstaande wordt gehandhaafd;
Voor de topsport wordt geen uitzondering gemaakt en gelden ook bovenstaande maatregelen;
Op uiterlijk 6 april wordt bezien in hoeverre deze maatregelen voor de sportwereld verlengd worden;
Tot 1 juni kunnen er geen congressen, (bij)scholingen, festivals, evenementen en toernooien) worden georganiseerd.
DRIE SCENARIO'S
De wedstrijden en competities in de sport vallen dus nu buiten het besluit om evenementen en bijeenkomsten te verbieden tot 1 juni. Over het verdere verloop binnen de sport zal pas een besluit worden genomen in de aanloop naar 6 april. Maar op basis van het besluit van de overheid is besloten geen wedstrijden met publiek te spelen voor 1 juni.

Wij volgen zoals eerder gezegd het advies van het RIVM, dat nu tot en met 6 april reikt. We begrijpen zelf ook wel dat gezien de huidige heftige omstandigheden dat waarschijnlijk niet de einddatum van het verbod op sporten bij verenigingen zal zijn, en dat we daar wel ook rekening mee moeten houden in onze scenario’s.

Drie scenario’s waar wij nu mee werken luiden als volgt:

De competities worden uitgespeeld voor 30 juni (tot juni zonder publiek);
De competities worden uitgespeeld na 30 juni* (afhankelijk uitkomsten UEFA-kalenderwerkgroep);
De competities worden niet uitgespeeld.
De komende periode blijven we in overleg met alle betrokkenen in deze en wachten we de communicatie vanuit de overheid met name in relatie tot het besluit over de sport af.

* Vooralsnog alleen betaald voetbal


Margriet start met zaterdag 1
23-3-2020

Vanaf komend seizoen gaat Margriet spelen met een seniorenteam op zaterdag. Dit team zal onder leiding staan van Ron Smits. Ron is een bekende Margrieter en is zowel als speler van Margriet 1 als jeugdtrainer jarenlang actief geweest voor Margriet. Nu gaat hij met spelers met een Margrietverleden en andere geïnteresseerden invulling geven aan deze nieuwe ontwikkeling binnen RKSV Margriet.

Zaterdag 1 zal in de namiddag gaan spelen, wat zorgt voor een positieve boost binnen onze vereniging. Op deze manier zijn we als club aantrekkelijk voor spelers die liever op zaterdag spelen en op zondag wat anders willen doen.
Onzekerheid blijft, amateurcompetitie moet 30 juni klaar zijn.
22 maart 2020

De competities in het amateurvoetbal dienen uiterlijk 30 juni afgerond te zijn. Dat laat KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee vrijdag jl weten. In een schrijven aan alle clubs geeft hij antwoord op veelgestelde vragen.

Door de onzekerheid over de verdere ontwikkeling van het coronavirus kan Van der Zee lang niet alle vragen beantwoorden. ,,We doen een beroep op ieders flexibiliteit om met elkaar tot een zo goed mogelijk vervolg van de competities te komen.’’ Alle wedstrijden zijn tot nu toe uitgesteld tot en met 6 april. ,,Voor daarna wordt gewerkt aan verschillende scenario’s.’’
Het streven is om alle competities in de A-categorie (eerste elftallen plus hoogste categorieën bij de reserves, vrouwen en jeugd) volledig af te werken om de promoties en degradaties te kunnen bepalen. ,,Voor de afloop van de competities in de B-categorie wachten we vooralsnog de verdere ontwikkelingen af.’’
Van der Zee meldde daarnaast dat er sowieso geen dubbel programma tijdens het Paasweekeinde wordt ingelast, maar dat de clubs wel rekening dienen te houden met doordeweekse wedstrijden. ,,En wanneer de crisis lang aanhoudt, bestaat de mogelijkheid dat de uiterste overschrijfdatum van 15 juni wordt verschoven.’’


Margriet naar Den Dungen
Oss, 11 maart 2020
Er zit een langzame verbetering in de weersvoorspellingen, die zullen het doorgaan van de wedstrijd tussen Den Dungen en Margriet weinig kunnen deren. Bovendien heeft Den Dungen een uitstekend kunstgrasveld. Het enige wat het doorgaan van de wedstrijd nog kan tegenhouden is het corona-virus.  

We gaan er maar van uit dat de wedstrijd doorgaat, waarbij in ieder geval vast staat dat het gebruikelijke handen schudden achterwege blijft en iedere speler zijn eigen bidon gebruikt, dit volgens de aanwijzingen van het RIVM en de K.N.V.B.
Den Dungen mag zich de favoriet noemen. De ploeg staat op de tweede plaats met 3 punten meer dan Margriet, maar ook nog met een wedstrijd minder gespeeld.
Die inhaalwedstrijd spelen ze pas op zaterdag 11 april a.s. bij Nooit Gedacht. Op die datum wordt ook pas bekend wie de 2e periodetitel pakt. Daarin heeft Boekel Sport de beste papieren, ze hebben aan een gelijkspel genoeg (tegen Nijnsel) om die op 11 april binnen te halen. Bij verlies van Boekel Sport zijn de kandidaten, naast Den Dungen, verder nog Schadewijk en Excellent.

De wedstrijd tussen Den Dungen en Margriet is de eerste wedstrijd voor de 3e periode. Belangrijk om die nieuwe reeks goed van start te gaan. Qua doelsaldo ontlopen beide ploegen elkaar niet. Den Dungen speelt verdedigend wat stabieler en heeft pas 16 doelpunten tegen, Margriet 24. Aanvallend is  Den Dungen de mindere met 26 voor, maar Margriet heeft er al 33 gescoord.

De productie van Den Dungen is tot dusver in handen van slechts 4 spelers, t.w. topscoorder Jeffrey Sterks met 11 doelpunten, gevolgd door Jens van Grinsven en Tom Schuurman met ieder 6, tot slot nog Loek van Grinsven met 1 doelpunt. In thuiswedstrijden verloor Den Dungen slechts drie maal, zo waren Excellent, Schadewijk en RKPVV te sterk en uit verloren ze alleen van Helmondia.

In de heenwedstrijd in Oss, gespeeld op 24 november, werd het 2-2. Een uitslag waarmee de Ossenaren niet tevreden waren. Margriet was duidelijk sterker, Joey Schuurmans scoorde twee maal en tien minuten voor tijd werd het alsnog 2-2 door een dubieuze strafschop, pas gegeven na appelleren binnen en buiten het veld, terwijl Jorn van Bakel toch duidelijk de bal speelde. Margriet speelde toen beter dan het dit jaar heeft gedaan, was sterker en voelde de uitslag meer als het verlies van 2 punten. De mannen uit Den Dungen vierden het gelijke spel als een soort van overwinning.

Margriet heeft met de overwinning afgelopen zondag op SCG’18 hopelijk de weg terug omhoog weer gevonden na de negatieve prestatiespiraal waarin de ploeg terecht was gekomen. Vooral de tweede helft was het een sublieme wedstrijd van de formatie van Maarten van Vugt.  Dit vasthoudend hopen we dat Margriet a.s. zondag weer punten mee terug naar Oss neemt.

Margriet 1 maakt achterstand goed en wint.
Oss, 8 maart 2020

Was het de vorige wedstrijden steeds Margriet dat op voorsprong kwam om in de tweede helft de overwinning uit handen te geven, werden nu eens de rollen omgedraaid. Met rust leidde SCG’18 met 0-1 en in het tweede bedrijf pakte Margriet uit en won uiteindelijk met 3-1.

De Ossenaren begonnen onzeker, waar de bezoekers de eerst 20 minuten het initiatief hadden. Het was Dennis van Nistelrooij die voor de bezoekers uit Sint Michelsgestel via de stip een 0-1 voorsprong gaf. Aanleiding was een onzeker optreden van doelman Mark Ruijtenburg die bij het uitkomen de bal miste en daarbij een speler ondersteboven liep. Hierna werd Margriet wakker en kreeg kansen. Zo waren Rob van de Ven en Joey Schuurmans dichtbij een doelpunt, schoot Luuk Haas rakelings naast en werd een doelpunt van Joey Schuurmans, via een fraaie omhaal afgekeurd wegens buitenspel. Volkomen ten onrechte, maar de overigens goed leidende scheidsrechter van Rossum trapte  in het vlaggen van clubgrensrechter Cooijmans.  Zo brak de rust aan met een 0-1 achterstand.
Na rust zou het spelbeeld kantelen. Margriet gooide het tempo omhoog en kreeg kansjes. Toen Morris Landman de moe gestreden Rob van de Ven kwam vervangen, stond hij nauwelijks in het veld toen hij binnen de beruchte lijnen onderuit werd gehaald. Joey Schuurmans ontfermde zich over deze taak en maakte de gelijkmaker.

Margriet bleef het tempo hooghouden en beheerste het middenveld. SCG’18 raakte zichtbaar vermoeid en hier en daar werden krampjes waargenomen bij SCG’18 spelers. Bij een van de vele aanvallen was het Bilal El Ghezaoui die als laatste de bal over de lijn drukte en Margriet op voorsprong zette. Grensrechter Cooijmans vlagde weer hevig, maar ditmaal trapte scheidrechter van Rossum er niet in. Er stond achterin de goal immers nog een speler van SCG’18 geposteerd en dan kan er geen sprake zijn van een buitenspelsituatie.
Nu moest SCG’18 komen, maar bleef op een enkele halve kans na krachteloos om het de Margrietverdediging lastig te maken. Met name Jorn van Bakel liep alle gaten dicht en trok regelmatig mee naar voren.
Linksback Roy Govers zou uiteindelijk 10 minuten voor tijd de overwinning veilig stellen door de 3-1 op het scorebord te brengen.

Komend weekend gaat de reis naar Den Dungen, een ploeg die vandaag ook won en op de 2e plaats staat.
A.s. woensdag blikken we vooruit op deze site.

Opstelling Margriet:
Mark Ruijtenburg, Mounir Al Mansouri, Jorn van Bakel, Luuk Haas, Roy Govers, Kevin Korsten (Bas Bressers), Jousef Khelil (Jordy Spooren), Martijn Vertogen, Rob van de Ven (Morris Landman), Joey Schuurmans, Bilal El Ghezaoui.

Naar het fotoverslag KLIK HIER


Margriet 2 incasseert in de laatste seconde de gelijkmaker
Oss, 8 maart 2020

Margriet 2 speelde vandaag thuis tegen direct concurrent Boekel Sport 2. Het was een wedstrijd die weinig hoogtepunten kende. In de eerste helft was het Jurre van Soest die een aantal maal moest redden en waren er aan de andere kant kleine mogelijkheden voor Margriet.
Pas in de tweede helft werd er een doelpunt gemaakt. Net zoals vorige week was het een ingestudeerde vrije trap waar Margriet succes mee boekte. Damy van Haren trapte en Ramon Verbiesen werkte uiteindelijk af. Na deze goal tikte de tijd langzaam weg. Margriet kwam een paar keer goed weg in de laatste fase van de wedstrijd, maar moest toch nog een tegengoal incasseren en wel in de 96ste minuut. De scheidsrechter trok er 5 minuten bij, ondanks dat er heel de tweede helft niks was gebeurd. Jesse Gloudemans kreeg in de 93ste minuut de uitgelezen mogelijkheid om de 3 punten veilig te stellen. Hij ging, samen met Joël van Lith, alleen op de keeper af, maar zijn inzet was zeer zwak en een makkelijke prooi voor de keeper. Uiteindelijk was het letterlijk de allerlaatste seconde toen Boekel wist te scoren.
Een erg zuur gelijkspel dus vandaag. Volgende week gaat Margriet op bezoek in Someren, wederom een concurrent. Deze wedstrijd winnen is van levensbelang. Bij winst blijft Margriet uit de gevarenzone, bij verlies ziet de wereld er ineens een stuk minder roze uit.

Margriet tegen SCG’18, nieuwe kans
Oss, 4 maart 2020

Komende zondag weer een thuiswedstrijd voor Margriet. Nu tegen fusieclub SCG’18. Een club die is ontstaan door fusie tussen de plaatselijke RKVV Sint-Michielsgestel (opgericht 29 juli 1929) en vv SCI, gestart in 1948 als H.V.V. (Halderse Voetbal Vereniging) en sinds 1952 genaamd S.C.I. (Sport Club Irene).

SCG’18 staat op een 12e plaats met 16 punten uit 15 wedstrijden, Margriet heeft er 6 meer, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. Qua doelpunten is Margriet duidelijk de meerdere van SCG’18.  De productiviteit van de Osse ploeg is hoger met 30 gemaakte doelpunten tegenover slechts 16 voor SCG’18. Ook in verdedigend opzicht een zelfde beeld : Margriet 23 tegen, SCG’18 heeft er al 31 tegen.

Van een echte topscoorder is geen sprake bij de ploeg uit Sint Michelsgestel Arthur Bot en Dennis van Nistelrooy maakte er ieder 3 en Kaj de Visser en Luuk van Loon beide 2, daarnaast nog zes spelers die 1 keer het net wisten te vinden.

Hoewel op papier Margriet favoriet is, mag SCG’18 zeker niet onderschat worden. Afgelopen weekend ondervond Nooit Gedacht dat ook en verloor in Sint Michelsgestel met 2-1. SCG’18 schuwt fysiek spel niet en dat ligt de ploeg van trainer Maarten van Vugt niet echt, dat bleek afgelopen week tegen Schijndel wel. SCG’18 verdedigt compact en als je dan niet scherp genoeg bent en de eindpass ontbreekt en het tempo te laag is, geef je SCG’18 de gelegenheid om snel uit te breken.

Dit jaar is SCG’18 begonnen met 3 overwinningen op rij uit 3 wedstrijden, want Nooit Gedacht, Avanti’31 en BMC waren het haasje.
De “winning mood” zit er dus in bij de mannen uit Sint Michelsgestel. Iets dat Margriet nog ontbeert, zij wisten dit jaar pas 4 punten te behalen uit 5 wedstrijden. Het kan dus spannend worden a.s. zondag op de Amstelhoef waar scheidsrechter van Rossum is aangesteld om alles in goede banen te leiden.


Margriet laat zich foppen door Schijndel
Oss, 1 maart 2020

Scheidrechter Kevin van Dalen had de eerste helft weinig te doen en leek de wedstrijd redelijk in de hand te hebben. De tweede helft trapte hij vaak in het Getafe-achtig gedrag van Schijndelse spelers en trok veelvuldig een gele kaart. Soms terecht, maar zeker niet altijd. Zo gaf hij een tweede gele kaart aan Jeffrey van Vlijmen die de bal speelde, maar zijn tegenstander bleef met acteursallure gillend liggen. Van Dalen gaf geel, het was van Vlijmens tweede en hij kon vervroegd onder de douche. Met 10 man wist Margriet nog wel gevaar te stichten, maar zag van Dalen de gelijkmaker afkeuren op aangeven van assistent scheidsrechter Habraken van Schijndel. Het was echter een zuiver doelpunt.  Diezelfde Habraken bleef maar opmerkingen maken richting vooral  Margrietaanvoerder Joey Schuurmans en hoopte waarschijnlijk dat hij Schuurmans een reactie kon ontlokken. Deze trapte er gelukkig niet in, maar scheidsrechter van Dalen greep ook niet in.

De eerste helft was een matige wedstrijd  en het was Bilal El Ghezaoui die Margriet op voorsprong zette. De tweede helft was maar net begonnen toen hij, spits Rob van de Ven en Joey Schuurmans voor het Schijndels doel alle drie op rij een goede kans misten. Margriet kwam met 10 man te staan en Schijndel profiteerde uit de eerste corner die ze mochten nemen. Thomas Jan van Raaij was mee opgekomen om het overtal uit te drukken. Stond  helemaal vrij en schoot diagonaal in. Vijf minuten later was het Stan Guns die andermaal profiteerde van de overtalsituatie, doorbrak en doelman Ruijtenburg in de verre hoek versloeg.

Wat Margriet ook probeerde om de gelijkmaker te scoren, het zat niet mee en meerdere kansen gingen verloren. Rob van de Ven zag een zuiver doelpunt afgekeurd worden en tikte later nog net langs de verkeerde kant van de paal. Uiteindelijk was er in verhouding tot alle tijdrekken, onnodige duikelingen en geveinsde blessures aan Schijndelse zijde zelfs nog te weinig tijd bijgetrokken, want de druk van Margriet had de gelijkmaker kunnen afdwingen.
Was dat terecht geweest? Daar zullen de meningen over verdeeld zijn.

Opstelling Margriet:
Mark Ruijtenburg, Mounir Al Mansouri, Jorn van Bakel,  Martijn Vertogen (71’Morris Landman), Roy Govers, Lars van de Kamp, Jousef Khelil (76’ Luuk Haas), Jeffrey van Vlijmen, Rob van de Ven, Joey Schuurmans, Bilal El Ghezaoui


Naar de fotoreportage, KLIK HIER


Margriet 2 weet weer wat winnen is.
Oss, 1 maart 2020

Margriet 2 heeft de eerste punten na de winterstop binnen weten te halen in de thuiswedstrijd tegen Deurne 2. De ploeg van Boy Hoefnagels legde een goed partij op de mat en zegevierde met 2-1.

Nadat Margriet goed opende met veel balbezit en wat kleine kansjes hier en daar, was het Deurne dat de score opende. Balverlies op het middenveld zorgde voor een gevaarlijke aanval en vanuit een moeilijke hoek schoot Deurne kiezelhard raak in de lange hoek. Margriet bleef rustig haar eigen spel spelen en kwam na een halfuur op gelijke hoogte. Een corner werd door Wouter Bouwman over de grond gegeven. Veron Lionarons stapte over en Ramon Verbiesen schoof de bal achter de doelman in de goal. Met deze gelijke stand gingen beide teams de kleedkamers in.

Na de rust waren de teams redelijk aan elkaar gewaagd en was het moeilijk om kansen te creëren. Het duurde uiteindelijk tot de 75ste minuut voordat er een goal viel en het was Margriet dat mocht juichen. Een diepe bal van Ramon Verbiesen leek net de hard te zijn en de keeper van Deurne kwam uit. Emiel van de Schepop liep samen met een verdediger van Deurne naar de bal en keeper en verdediger kwamen hard met elkaar in contact. Emiel was net op tijd om er met de bal vandoor te gaan en liep zo op een leeg doel af. Zo werd het zowel 2-1 voor Margriet als dat Deurne met 10 man kwam te staan want de verdediger kwam niet goed uit de botsing met de keeper. Margriet speelde het goed uit en trok de overwinning over de streep.

Margriet 2 heeft nu even wat lucht door deze belangrijke 3 punten. Volgende week komt Boekel Sport 2 op bezoek in Oss en dan zal er weer gepresteerd moeten worden. In Boekel werd Margriet afgedroogd en Boekel is nu een van de grootste concurrenten. Het is dus zaak dat Margriet Boekel Sport onder zich houdt en alleen een overwinning kan dat realiseren.


Nieuwe poging voor Margriet en Schijndel/de Wit
Oss, 25 februari 2020

Komend weekend wordt, als de weergoden gunstig zijn,  het afgelaste programma gespeeld van 9 februari j.l. Een nieuwe poging die waarschijnlijk wel zal lukken, want het ziet er niet naar uit dat er komend weekend weer een zware storm zal zijn. Er wordt nog wel wat regen verwacht, maar dat moet het kunstgrasveld bij Margriet wel aankunnen.

Omdat op 16 februari nog wel werd gevoetbald, ondanks de storm, is er wel een kleine verandering in de voorbeschouwing t.o.v. de voorbeschouwing die we op 5 februari schreven. Schijndel/ de Wit ging in eigen huis kopje onder tegen runner-up Den Dungen met 1-3. Margriet pakte bij Boekel Sport een punt door een 1-1 gelijkspel. Schijndel staat nu op de 9e plaats met 3 punten minder dan Margriet dat op de 6e plek vertoeft. Het blijft dus een crusiaal duel. Komt Schijndel/ de Wit op gelijke hoogte of loopt Margriet uit op ze.

Lees ook nog even de voorbeschouwing van 5 februari j.l.,


Margriet komt bij Boekel Sport niet verder dan 1-1
Boekel, 16 februari 2020

Het gelijke spel van Margriet bij Boekel Sport kwam onder moeilijke weersomstandigheden en een zwaar veld tot stand. Daar hebben echter beide teams last van. Na een Osse voorsprong met de rust, kwam Boekel in de 2e helft langszij. Een resultaat waar de Ossenaren het minst blij mee kunnen zijn, de afstand tot koploper Schadewijk liep op tot 8 punten.
De eerste helft had Margriet de wind mee en dat was ook duidelijk merkbaar.  Boekel werd veelvuldig op eigen helft teruggedrongen en na een half uur was het Jeffrey van Vlijmen die met een vlijmend schot Margriet op voorsprong bracht. Tevens de ruststand.

Na rust waren aanvankelijk de rollen omgedraaid. Boekel viel nu met windsteun aan en Margriet verdedigde. De in de rust ingevallen Guus Goosens zou een hoofdrol opeisen. Eerst in, voor Boekel, positieve zin toen een vrije trap via de paal terug het veld in stuitte en voor zijn voeten terecht kwam. Zijn uithaal was onhoudbaar en de stand was weer gelijk (1-1).

Margriet herpakte zich en kon een aantal malen uitbreken, maar kwam niet tot scoren. Ook niet toen Boekel Sport met 10 man verder moest. Doelpuntenmaker Guus Goosens maakte een uiterst smerige overtreding, hij trapte van achteren na op de hakken van Mounir Al Mansouri. De uitstekend leidende scheidsrechter de Graaf pakte onverbiddelijk de rode kaart en Goosens kon afdruipen naar de kleedkamer. Boekels trainer Marc v.d. Ven gaf na afloop aan dat hij dit een veel te zware straf vond. Er was zelfs geen sprake van een doorgebroken speler. Een lezing geheel bezijden de waarheid, het was een uiterst onsportieve daad die hele erge gevolgen had kunnen hebben en daar telt maar èèn straf voor : Rood.  

Ondanks dat Margriet de laatste vier minuten in overtal was, werd er niet meer gescoord.
Na het Carnavals weekend  wordt op 1 maart de wedstrijden ingehaald die door storm Ciara centraal door de k.n.v.b. waren afgelast. Voor Margriet betekent dit dat Schijndel/de Wit naar Oss komt.  A.s. woensdag een voorbeschouwing.


Margriet 2 is door eigen fouten kansloos in Nuland
Nuland, 16 februari 2020

Margriet 2 heeft zichzelf vandaag een slechte dienst bewezen door te verliezen van Nulandia 2. Na het verlies tegen Wittenhorst is Nulandia de 2de concurrent op een rij die met Margriet met lege handen achterlaat.
Margriet begon niet goed aan de wedstrijd. Al snel kwam Nulandia op voorsprong toen keeper Jimmy van Berkom in de fout ging. Een houdbaar schot werd verkeerd ingeschat en ging via de keeper het doel in. Kort daarna braken 2 spelers van Nulandia uit en oog in oog met de keeper werd het balletje simpel breed getikt en afgemaakt. Margriet zelf wist in de eerste helft op een spaarzame kans na niks te creëren.
Na de rust had Margriet de wind mee en kwam het iets makkelijker tot aanvallen. Ramon Verbiesen bracht vervolgens de spanning terug door met een bekeken bal de keeper te verschalken. Echter duurde de hoop na deze goal niet lang. Binnen 2 minuten lag de bal er namelijk ook aan de andere kant in. Uiteindelijk liep Nulandia in de slotfase nog naar 5-1 uit en kon Margriet zonder punten naar huis.
Margriet staat nu op de 10de plaats en dit zou aan het einde van de rit nacompetitie betekenen. Het is dus zaak om snel weer punten te gaan pakken!


Margriet naar Boekel Sport
Oss, 12 februari 2020
Als de weergoden dit weekend wat gunstiger zijn kan er mogelijk zondag weer gevoetbald worden. Voor Margriet betekent dat een uitwedstrijd tegen Boekel Sport. In de eerste wedstrijd was Margriet oppermachtig en won met 3-0 van de Boekelse vereniging. Echter toen was Boekel nog staartploeg en die status is inmiddels achterhaald. Boekel staat nu op de vierde plaats na een enorme spurt naar boven.

Boekel is inmiddels de meest productieve ploeg met 32 doelpunten voor. Het pakte echter ook veel doelpunten tegen (24) maar dat was vooral in de beginfase van de competitie. Het saldo is dus +8, even veel als Margriet heeft met 28 voor en 20 tegen. Saldo derhalve ook +8.

Toch is Boekel Sport a.s. zondag licht favoriet. Het verloor voor het laatst op 3 november jl. en is daarna al 6 wedstrijden op rij ongeslagen. Bovendien is Boekel thuis een ijzersterke tegenstander die, gesteund door een fanatieke aanhang, vecht voor elke meter. Het gaat dan vaak goed met grote overwinningen, zoals dit seizoen tegen SCG (5-1), BMC(7-1) en Schadewijk(3-1), maar het kan ook misgaan, van Schijndel werd, tegen de verhouding in, nipt met 2-3 verloren.  In de streekderby tegen Handel verloor Boekel met 1-5 en begin van de competitie verloor het van SC Helmondia met 1-2.

Boekels topscoorder is Tim Schuijers, die 2e staat op de topscoorderslijst van de 3e klasse D met 12 doelpunten, maar ook Juul Hurkmans met 6, Rens v.d. Wijst met 4 en Twan Merks met 3 doelpunten mogen we niet vergeten.  Verder nog 1 speler met 2 en 5 spelers met 1 doelpunt op hun naam, terwijl FC Schadewijk in eigen doel scoorde tegen Boekel.
Boekel staat met een punt meer dan Margriet op de 4e plaats, maar wel met een wedstrijd minder gespeeld. Die inhaalwedstrijd tegen Nijnsel was vastgesteld voor 1 maart, maar is weer opgeschoven naar Paaszaterdag 11 april om plaats te maken voor de competitieronde die afgelopen weekend werd afgelast .
Margriet oefende tegen 2e klasser Berghem Sport en won ruim.
Berghem, 11 februari 2020
Dinsdagavond 11 februari speelde Margriet bij Berghem Sport een oefenwedstrijd en won uiteindelijk met 1-6. Een leuke opsteker tegen deze 2e klasser die op de tweede plaats staat in 2H. Margriet nam via Rob van der Ven in de 17e min. al een voorsprong, waarna v.d. Ven in de 28e min. voor de 0-2 zorgde.
Een minuut later wist Donny van Herpen voor Berghem Sport te scoren (1-2), maar Margriet liep voor rust uit door doelpunten van Roy Govers (35e min.) en Rob van der Ven ( 43e min.) maakte daarmee een onvervalste hattrick.
Na rust zou Joey Schuurmans de stand in de 60e min. naar 1-5 tillen en maakte Jorn van Bakel er uiteindelijk 1-6 van in de 73e minuut. Een goede generale repetitie voor het treffen van a.s. zondag tegen Boekel Sport.  


Margriet ontvangt Schijndel/de Wit
Oss, 5 februari 2020

A.s. zondag mag Margriet bewijzen dat afgelopen zondag een collectieve “off-day” was door revanche op zichzelf te nemen en de punten in Oss te houden.
Zijn daar kansen toe? Of komt Margriet simpelweg te veel kwaliteit te kort! Natuurlijk kampt hoofdtrainer Maarten van Vught met reeksen van blessures en zijn enkele spelers (ook nieuwe, als  Wouter Witlox en Bart v.d. Heuvel een potentiele versterkingen) dit seizoen nog niet in actie geweest. Daarnaast zijn Bas Bressers, Floris de Vries en Kay van den Haterd langdurig geblesseerd geraakt aan het einde van vorig seizoen, ook zij zullen er voorlopig niet bij zijn.

Nog steeds is het doelsaldo van de Ossenaren positief op +8 ( 28 voor en 20 tegen), maar de doelpuntenmakers, zoals spits Rob v.d. Ven, staan de laatste tijd “droog”. Zijn laatste doelpunt in de competitie dateert al weer van 10 november vorig jaar. Hij scoorde toen twee maal en uitgerekend tegen Schijndel/de Wit. Een wedstrijd die toen in 2-2 eindigde.

Ook Schijndel/de Wit heeft het moeilijk met scoren, zelfs slechter dan Margriet staan ze op een doelsaldo van 0 met 17 voor en 17 tegen. Twee spelers scoorden tot nu toe 4 keer: Tijn Niemeyer en Bert Blummel, Martijn van Grinsven 3 maal, Stan Guns en Tjeerd Pijnenburg ieder 2 maal, resteren nog Mark Onwezen en Tomas Jan van Rooy met beide 1 doelpunt.

De laatste vier wedstrijden gaven bij de Schijndelse ploeg echter een stijgende lijn te zien, eerst werd (net als Margriet) met 2-0 verloren bij BMC, vervolgens werd thuis nipt verloren met 0-1 van de toenmalige koploper SC Helmondia, werd 2020 gestart met een 1-1 bij Nijnsel/TVE en afgelopen zondag wonnen ze thuis met 1-0 van Excellent.

Wil Margriet nog enigszins in het spoor van de kopgroep blijven en zich warm draaien voor een goede eindspurt in de derde periode die op 15 maart begint, zal het toch weer punten moeten gaan pakken te beginnen tegen Schijndel/de Wit.  Voor de tweede periode gaat de strijd nog 3 wedstrijdrondes duren en voor enkele ploegen zelfs nog 4, waarin Boekel Sport de beste papieren heeft.


BMC – Margriet    2-1
Berlicum, 2 februari 2020

Margriet begon goed aan de wedstrijd, zette druk op de tegenstander  die niet van eigen helft af kon komen.
Maar in de 11e minuut een inschattingsfout van een Margrietverdediger en dat strafte BMC meteen af 1-0.
Margriet was even de weg kwijt maar herstelde zich gelukkig toch nog snel. Weer volop druk op de helft van de tegenstander en in de 17e minuut kon Lars v.d. Kamp hard uithalen en de verdiende  1-1 stond op het scorebord.
Na wederom slecht uitverdedigen onderschept BMC de bal gooit hem voor en bij de 2e paal kon men geheel ongedekt inkoppen in de 33e min (2-1).

In de 2e helft een verdedigend BMC dat loerde op de counter. BMC kwam er dan ook verschillende keren gevaarlijk uit. Margriet  kreeg na een goede aanval een grote kans maar werd vrij voor de keeper gemist.
Margriet zette alles op alles om er minimaal een punt uit te halen,Rob van de Ven  ging alleen op de doelman af maar werd omver getrokken door een BMC-er  wat resulteerde in een rode kaart voor hem.

Een teleurstellende uitslag van de Margrieters waar men meer van had verwacht en waarbij niet alle spelers hun niveau haalden. Dat zal wel moeten voor een overwinning. Margriet blijft, doordat een aantal teams door afgelastingen niet speelden, nog op de 6e plaats staan, maar zakte vandaag feitelijk verder weg. Als je nipt van de drie koplopers hebt verloren en soms zelfs onterecht, maar dit soort wedstrijden verliest, kan je niet zeggen dat het team serieus voor de prijzen gaat. Dan moet er meer pit en vechtlust zijn om ook wedstrijden tegen de onderste ploegen te kunnen winnen.

Volgende week een herkansing, dan komt Schijndel/de Wit naar Sportpark De Amstelhoef. Ze staan maar 2 punten onder Margriet op de 8e plek.
A.s. woensdag meer hierover.


Margriet 2 komt slecht uit de winterstop en verliest in Horst
Horst, 2 februari 2020

Margriet startte vandaag goed in de wedstrijd tegen Wittenhorst 2. Al na 5 minuten was het raak voor de Ossenaren.

Een vrije trap van Wouter Bouwman werd knap binnengewerkt door Ramon Verbiesen. Margriet had vervolgens 10 minuten de overhand, maar daarna veranderde het spelbeeld. Wittenhorst was telkens gevaarlijk vanuit de omschakeling en na een half uur spelen was keeper Jurre van Soest te laat en veroorzaakte hij een penalty. Deze werd benut en zo gingen beide ploegen met een 1-1 stand rusten.
Na de rust was het wederom Wittenhorst dat er vaak gevaarlijk uit kwam. Mede dankzij Jurre van Soest bleef de stand lang gelijk. Uiteindelijk viel de goal toch. Een schuiver van buiten het strafschopgebied werd pas laat zichtbaar voor de keeper en daardoor niet te houden. Het lukte Margriet niet meer om grote kansen te creëren in de slotfase maakte Wittenhorst ook nog de 3-1.
Volgende week komt Deurne op bezoek in Oss. In de heenwedstrijd eerder dit seizoen was Margriet kansloos in Deurne. Zo zal er volgende week meer voor nodig zijn om de punten te halen dan vandaag is laten zien.
Terug naar de inhoud